نحوه محافظت از بدافزارهای موبایل

به گزارش مجله تور مالزی، اغلب مردم علت اصلی کند شدن تلفن همراهشان را ویروسی شدن آن می دانند وعده ای دیگر معتقدند شارژ کردن گوشی با کابل به وسیله کامپیوتر یا لب تاپ باعث انتقال ویروس به گوشی می گردد؛ درحالی که این عوامل ارتباطی با ویروسی شدن گوشی ندارد.

نحوه محافظت از بدافزارهای موبایل

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، ویروس تنها مربوط به سیستم های رایانه ای است و توسط ویروس نویسان نوشته می گردد. پس از اجرای فایل ویروسی توسط کاربر، ویروس به طور مخفی نسخه ای از خودش را فراوری نموده و به برنامه های دیگر انتقال می دهد. باز کردن پیوست در ایمیل، بازدید از وب سایت های آلوده، کلیک روی یک فایل اجرایی یا مشاهده یک تبلیغ آلوده می تواند باعث انتشار ویروس در کامپیوتر شما گردد اما در خصوص گوشی هوشمند چیزی به اسم ویروس وجود ندارد و درواقع این بدافزارها (نرم افزارهای مخرب) هستند که به گوشی منتقل می شوند؛ بنابراین کند شدن گوشی و یا شارژ کردن آن با کابل USB ربطی به ویروسی شدن آن ندارد و تا شما به گوشی تان اجازه نصب نرم افزارهای مخرب را ندهید، گوشی تان ویروسی نخواهد شد .

بدافزار اندرویدی چیست؟

بدافزار، نرم افزار مخربی است که برای کنترل مخفیانه یک دستگاه، سرقت اطلاعات شخصی یا پول صاحب گوشی طراحی شده است. همچنین از بدافزارها برای سرقت رمز عبور و شماره حساب ها، ردیابی مکان و فعالیت کاربران بدون اطلاع آنها استفاده شده است.

چگونه بدافزارها را دریافت می کنیم؟

بدافزارها مانند ویروس های رایانه ای با مشاهده وب سایت های آلوده و باز کردن پیوست ایمیل و ... قابل انتقال به گوشی نیستند بلکه نصب نرم افزارهای مخرب تا حد زیادی در احتمال مواجهه با بدافزارها تأثیر می گذارد. خیلی وقت ها در یک سایت با انبوهی از تبلیغات جهت دانلود برنامه های موردعلاقه تان روبرو می شوید که مشکلاتی را برای شما به همراه می آورد. از نکات قابل توجه بدافزارها این است که شما مانند ویروس های رایانه ای به وسیله کند شدن کامپیوتر یا رفتارهای غیرعادی مرورگر متوجه آنها نخواهید شد و به راحتی با اجازه نصب یک برنامه، اطلاعاتتان را در اختیار بدافزارها قرار می دهید؛ بنابراین مهم ترین شرط برای جلوگیری از ورود بدافزارها، بارگیری برنامه ها از مارکت های معتبر مانند بازار، ایران اپس، مایکت، گوگل پلی و... است .

چگونه از ورود بدافزارهای مخرب و ویروس های اندرویدی به دستگاه جلوگیری کنیم؟

به حداقل رساندن مواجهه با بدافزارها بسیار ساده است. یکی از ساده ترین و مؤثرترین راه ها برای محافظت از گوشی، نصب یک برنامه امنیتی موبایل است. برنامه های آنتی ویروس زیادی وجود دارند که قادر به شناسایی و حذف برنامه های مخرب هستند به عنوان مثال می توان برنامه های کاسپرسکای (Kaspersky Internet Security ) ، اواست (Avast) ، ویروس کلنر (Virus Cleaner) و... نام برد اما یکی از محبوب ترین سرویس های آنتی ویروس Lookout نام دارد. این نرم افزار از چنان دقت و قدرت بالایی برخوردار است که از گوشی شما در برابر بدافزارها محافظت می نماید.

دومین راه برای تشخیص بدافزارها، بارگیری برنامه ها از سایت ها و مارکت های قابل اعتماد است؛ بنابراین قبل از نصب هر برنامه، رتبه بندی ها را آنالیز نموده و نظرات کاربران را بخوانید تا مطمئن شوید از برنامه موردنظر به طور گسترده استفاده شده و مورد تأیید قرارگرفته است .

به روزرسانی سیستم عامل اندروید راهی دیگر برای جلوگیری از ورود بدافزارها است. به روزرسانی سیستم عامل نه تنها از شما در برابر بدافزارها محافظت می نماید بلکه باعث می گردد تلفن هوشمند شما در بهترین و به روزترین حالت کار کند .

چهارمین راه برای جلوگیری از بدافزارها، غیرفعال کردن منابع ناشناخته (Unknown Sources) از قسمت تنظیمات است . سیستم عامل اندروید در حالت عادی اجازه نصب برنامه ها از منابع ناشناخته را نمی دهد و در صورت فعال کردن تیک Unknown Sources شما می توانید هر برنامه ای را دانلود نمایید؛ بنابراین برای جلوگیری از ورد بدافزارها، پس از نصب نرم افزار مطمئنی که دانلود نموده اید، Unknown Sources را غیرفعال کنید تا فایل های جانبی بدون اجازه شما نصب نشوند.برای غیرفعال کردن کافی است به قسمت Settings( تنظیمات )> Security( امنیت )> Unknown sources (منابع ناشناخته) بروید .

چگونه بدافزارها را از تلفن همراه حذف کنیم؟

اگر مطمئن شدید که موبایل شما مبتلا به ویروس شده است باید به وسیله روش های زیر به دنبال حذف آن باشید :

1- حذف هر برنامه مشکوک

بعضی برنامه ها با وجود تبلیغات زیاد، دانلود رایگان و نصب از سایت های نامعتبر مشکوک به بدافزار هستند و ضروری است هرچه سریع تر آنها را از گوشی خود پاک کنیم. برای حذف آنها به تنظیمات > برنامه ها و اعلان ها > همه برنامه ها بروید و سپس روی برنامه موردنظر کلیک نموده و حذف کنید اما گاهی ما در هنگام نصب برنامه مخرب، به آنها اجازه ثبت سیستمی و حذف نشدن برنامه را می دهیم؛ در این حالت، به تنظیمات > امنیت و موقعیت مکانی > پیشرفته > برنامه های مدیریت دستگاه بروید و آنالیز کنید که آیا برنامه ای در آن لیست قرار گرفته است که نباید چنین دسترسی عمیقی داشته باشد. در این صورت، با غیرفعال کردن برنامه شما می توانید آن را از فهرست برنامه ها و اعلان ها حذف کنید .

2-آنتی ویروس را امتحان کنید

چند آنتی ویروس معتبر ازجمله Avast ، Virus Cleaner و Lookout را نصب نموده و پس از شناسایی بدافزارها، آنها را توسط آنتی ویروس ها حذف کنید. اگر آنتی ویروس ها امکان حذف برنامه ها را نداشتند، طبق دستورات فوق دسترسی مدیریت را غیرفعال کنید. درصورتی که همچنان امکان حذف وجود نداشت ضروری است به مرحله بعدی مراجعه کنید .

3-تنظیم مجدد کارخانه تلفن

اگر مراحل بالا برای حذف برنامه مشکوک نتیجه بخش نبود، باید گزینه تنظیم مجدد کارخانه را انتخاب کنید. این گزینه باعث می گردد تمام داده های تلفن همراه شما پاک گردد؛ بنابراین قبل از انجام این کار، داده ها اعم از عکس، فیلم، موسیقی و هر پیامی که می خواهید را ذخیره کنید، سپس به تنظیمات > سیستم > پیشرفته > تنظیم مجدد گزینه ها > پاک کردن همه داده ها بروید .

منبع:تبیان

بازگشت به صفحه رسانهها

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 16 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 725

به "نحوه محافظت از بدافزارهای موبایل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه محافظت از بدافزارهای موبایل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید