وقتی کرونا نفس های شهر را بند می آورد

به گزارش مجله تور مالزی، خبرنگاران/کردستان از همان لحظه ورود به حیاط بیمارستان ترس برم داشت، مردمان مشکی پوشی را دیدم که جلو بیمارستان گریه می کردند و صورت خود را می خراشیدند و دیگر نایی برای زندگی کردن نداشتند؛ مردمانی که کرونا جان عزیزانشان را گرفته بود.

وقتی کرونا نفس های شهر را بند می آورد

راستا ورودی حیاط تا اورژانس بیمارستان توحید لبالب از مردمانی بود که غم زده نشسته و منتظر خبری از عزیزانشان بودند که شاید خبری خوب از حالشان بگیرند اما گویی از زمین و زمان ناامید بودند.

وارد اورژانس بیمارستان که می شوی، وحشت سراپای وجود آدمی را می گیرد، صف های طولانی پذیرش و مردمانی که از درد و نفس تنگی به خود می پیچند.

وارد قسمت بستری ها که می شوی دیگر جایی برای سوزن انداختن نیست، مردمانی که اتاق برای آن ها پیدا نمی گردد و به ناچار در سالن بیمارستان بستری می شوند.

صدای شنیدن ضجه بیمارانی که از درد و تنگی نفس ناله می کردند قلب آدمی را به درد می آورد، تماشا دختران نوجوانی که با سن کمشان حال جسمی چندان خوبی نداشتند، پیرمردها و پیرزن هایی که درد پیری کم بود که کرونا هم به جانشان افتاده بود، تصویر پدر و مادرانی که با درد فرزند خود درد می کشیدند.

گویی واکسن هم قدرت مقابله با کرونا را نداشته و نتوانسته بود از شدت بیماری بکاهد، مردمانی که دوز دوم واکسن کرونا را هم تزریق نموده بودند به همان مقدار شرایطشان نامطلوب بود که فردی که واکسن نزده است.

با وجود همه این همهمه ها و سیل بیماران کرونایی، اما صبوری را می شد از چهره کادر درمان خواند، پزشکانی که با حوصله بیماران را ویزیت می کردند و پرستارانی که با طمانینه و آرامش به بیماران بستری شده رسیدگی می کردند.

دیدم افرادی از کادر درمان را که زدن طولانی مدت ماسک زیرچشم هایشان را گود و کبود نموده بود؛ اما همه آرامشش را در وجودش ریخته بود و با تماشا هربیماری لبخندی از سر دلسوزی و محبت می زد تا شاید مرهمی باشد بر درد زیادشان.

یکی از بیماران می گفت: نمی دانم کجا بی احتیاطی کردیم که اینگونه گرفتار شدیم، سخت پروتکل های بهداشتی را رعایت می کردیم اما بلاخره گرفتار شدیم.

همه خانواده اش به این بیماری مبتلا شده بودند و می گفت: شوهرم که مبتلا شد به دور روز نکشیده هم خودم و هم بچه هایم مبتلا شدیم.

یکی دیگر از بیماران بستری شده می گفت: دو سال است که از عمر کرونا می گذرد اما هیچ وقت به آن اعتقادی نداشتم که بخواهم پروتکل های بهداشتی را به خاطرش رعایت کنم، اما حالا که مبتلا شده ام می دانم که این بیماری با کسی شوخی ندارد.

یکی دیگر از بیماران هم گفت: من برای کارم مجبورم که مدام بیرون از منزل باشم، اما نمی توان که همه روز را ماسک زد و به همین علت مبتلا شدم و همه خانواده ام هم مبتلا شده و حال و روز خوبی ندارند.

تزریق 194 هزار دز واکسن کرونا در کردستان

رئیس مرکز بهداشت سنندج در مورد اندازه موارد مثبت مبتلا به کرونا در شهر سنندج گفت: حدود 40 درصد از تست های کرونا مثبت و هرروزه شاهد افزایش موارد بستری شده روزانه در استان هستیم.

جهانبخش یوسفی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر چهار بیمارستان اصلی شهر درگیر بیماری کرونا هستند و روزانه بین 150 بستری و 50 بستری موقت را در بیمارستان ها داریم.

وی اسم کرد: در حال حاضر 530 نفر در بیمارستان های شهر سنندج بستری هستند و کماکان فرایند کرونا در کردستان صعودی است.

یوسفی اضافه نمود: بیشترین موارد بستری در استان به علت برپایی مراسم ها و شب نشینی ها و یا عدم استفاده از ماسک است، لذا توصیه می گردد مردم رعایت پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرند و از حضور در مهمانی ها و عروسی ها به صورت جدی خودداری نمایند.

وی توضیح داد: افرادی که تست کرونا داده اند لازم نیست که برای جواب تست خود حضوری اقدام نمایند، این افراد می توانند برای آگاهی از جواب تست خود به وسیله تلفن اقدام نمایند.

یوسفی در مورد ضرورت اعمال بعضی از محدودیت های کرونایی در استان گفت: محدودیت هایی طبق مصوبات ستاد ملی کرونا اعم از کاهش کارکنان ادارات در شرایط قرمز، تعطیلی استخرها و باشگاه های ورزشی سرپوشیده، تعطیلی تالارها و سالن های پذیرایی، نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی در مجتمع ها و بازارهای سرپوشیده اعمال شده که متاسفانه در استان کردستان این محدودیت ها به صورت کامل انجام نمی گردد و این امر همکاری اصناف و خود مردم را می طلبد.

وی در مورد اندازه دز واکسن تزریقی در شهر سنندج اضافه نمود: تا روز گذشته حدود 194 هزار دوز واکسن تزریق شده که 131 هزار آن مربوط به دوز اول بوده است.

یوسفی اظهار داشت: جمعیت بالای 18 سال که به اسم جامعه هدف محسوب می شوند حدود 38 درصد دوز اول واکسن کرونا را دریافت نموده اند.

وی توضیح داد: افراد بالای 18 سال در همه جای استان می توانند با مراجعه به سایت salamat.gov.ir ثبت نام و به مراکز تجمیعی مراجعه نمایند.

یوسفی بر واکسینه شدن مادران باردار تاکید و یادآور شد: مادران بارداری که 3 ماه از بارداری آن ها گذشته باید نسبت به تزریق واکسن خود اقدام نمایند زیرا در صورت ابتلای آن ها به کرونا شرایط شدیدتری را تجربه خواهند کرد؛ لذا این افراد باید به نزدیک ترین مرکز سکونت خود مراجعه و با دریافت معرفی نامه به مرکز وحدت که مرکز مختص واکسیناسیون مادران باردار است؛ مراجعه نمایند.

افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون در کردستان

معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان کردستان افزایش یافته و در تمام مراکز جامع بهداشت هم فرایند واکسیناسیون در حال اجرا است.

ابراهیم قادری اظهار کرد: به منظور جلوگیری از تردد و ازدحام افراد در مراکز تجمیعی، می توان برای حضور در این مراکز به وسیله سامانه salamat.gov.ir ثبت نام و با انتخاب نزدیکترین مرکز به محل سکونت خود نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام نمایند.

قادری اسم کرد: متاسفانه اندازه رعایت پروتکل های بهداشتی در شهر سنندج به 30 درصد رسیده است که بسیار جای نگرانی است.

به گفته وی، افرادی که واکسن کرونا تزریق ننمایند باعث کاهش ایمنی افرادی می شوند که هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق نموده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 مهر 1400 بروزرسانی: 1 مهر 1400 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 1752

به "وقتی کرونا نفس های شهر را بند می آورد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وقتی کرونا نفس های شهر را بند می آورد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید