ایجاد نواحی نوآوری در شهرها گامی برای ظهور فناوری در زندگی عادی مردم
به گزارش مجله تور مالزی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بازدید از ناحیه نوآوری شریف خاطرنشان کرد: ایجاد نواحی نوآوری در شهرها گامی برای ظهور فناوری در زندگی عادی مردم است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم در بازدید از شرکت های دانش پایه و دانش بنیان ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: در ملاقات با شهردار تهران، وی یکی از برنامه های خود را طراحی هویت شهر تهران بر اساس فناوری و نوآوری اظهار داشت و اقدام دانشگاه صنعتی شریف در ایجاد ناحیه نوآوری در مجاورت این دانشگاه و در بطن زندگی شهری به معنای این است که نگاه تازهی به شهرسازی و مدیریت شهری شکل گرفته است که فناوری را بخشی از بدنه کلان شهر تهران می داند.
زلفی گل اعلام نمود: وزارت علوم آمادگی دارد به دانشگاه های متقاضی، مجوز ناحیه نوآوری صادر کند.
وی اضافه کرد: با از سرگیری آموزش حضوری، چشمه زاینده ایده و تفکر در دانشگاه ها مجدداً شکل گرفت و زمینه فعال تر شدن شتاب دهنده های ناحیه نوآوری شریف فراهم شد تا زمینه ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان فراهم گردد و این شرکت ها با استقرار در این ناحیه به محیط زندگی عادی مردم نزدیک شوند و به مرور فناوری در زندگی روزمره مردم بروز و ظهور بیشتری پیدا کند.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور نیز در این بازدید، ناحیه نوآوری شریف را یک مدل تازه از توسعه شهری دانست که نشان می دهد چه اتفاقاتی باید بیفتد تا دانشگاه سر منشا تغییرات در جامعه باشد.
وی اضافه کرد: بیش از 600 شرکت دانش بنیان در ناحیه نوآوری شریف فعالیت دارند و صدها دانشجو و استاد از دانشگاه های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تأکید کرد با حمایت وزارت علوم امکان ایجاد نوآوری در مجاورت سایر دانشگاه های کشور وجود دارد.
تسهیل در تأسیس پهنه های فناوری از اهداف معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز در حاشیه بازدید از ناحیه نوآوری شریف گفت: در سال 1398 به وسیله شورای عالی عتف بحث تاسیس پهنه های فناوری مطرح شد و قبل از آن مجوز تأسیس 5 عرصه فناوری در استان های بوشهر؛ خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و یزد صادر شده بود اما بعداً شورای عالی عتف تصویب کرد هر استان که 5 ناحیه نوآوری و فناوری داشته باشد بتواند مجوز پهنه نوآوری را دریافت کند.
خیرالدین اضافه کرد: بر اساس این مصوبه، درخواست تأسیس پهنه های نوآوری و فناوری در کلان شهرها پس از تصویب شورای عالی عتف باید در کمیسون ماده 5 و شورای عالی معماری و شهرسازی هم مورد موافقت قرار می گرفت اما سال جاری که با نام سال فراوری دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده است بنا بر تسهیل این فرآیند شده و مقرر شد استان ها و شهرستان های متقاضی ابتدا در خواست های خود را به کمیسیون ماده 5 ارائه نمایند که زیر نظر استانداران است.
وی گفت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز الزامات تأسیس پهنه های فناوری و نوآوری را به کمیسیون های ماده 5 در استان ها ارائه می نماید و پس ار آنالیز و تطبیق درخواست ها با شرایط اعلام شده، تأیید کمیسیون ماده 5 به عنوان مجوز نهایی تلقی گردد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: هدف کلی وزارت علوم از تأسیس پهنه های فناوری این است که فناوری را وارد فضای شهری شده و به زندگی مردم نزدیک تر گردد.
منبع: خبرگزاری فارس