ماجرای جاسوسی دستیار صوتی هوشمند گوگل از کاربران چیست؟

به گزارش مجله تور مالزی، امروزه استفاده از دستیارهای صوتی هوشمند در میان کاربران متداول شده، اما بعضی از این دستیارهای صوتی مکالمات کاربران را ضبط و اطلاعات آنها را در اختیار شرکت های سازنده می گذارند.

ماجرای جاسوسی دستیار صوتی هوشمند گوگل از کاربران چیست؟

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از آی تک پست، افرادی که به طور مرتب در منازل خود از این دستیارهای صوتی هوشمند برای صدور فرامین مختلف و اطلاع از اخبار، شرایط آب و هوا، خرید و غیره استفاده می نمایند باید توجه داشته باشند که ممکن است صدای آنها در زمان صحبت با دیگر افراد به وسیله این ابزار به طور مخفیانه ضبط گردد.

گوگل بارها مدعی شده اطلاعات کاربران دستیارهای صوتی هوشمند را مخفی، ایمن و خصوصی نگه می دارد. اما آیا واقعا همین طور است؟

گوگل به حریم شخصی کاربران احترام نمی گذارد

در 29 ژوئن گذشته نمایندگان گوگل در با حضور در کمیته فناوری اطلاعات مجلس هند به بحث و گفتگو پرداختند و اگر چه محتوای این گفتگوها فاش نشد، اما منابع آگاه تصریح کردند گوگل در این جلسه اذعان نموده که گاهی اصوات کاربران دستیار صوتی هوشمند خود را ضبط می نماید. بنابراین کاربران این نرم افزار بر روی گوشی های اندرویدی یا بلندگوهای هوشمند نمی توانند از حفظ حریم شخصی خود به وسیله گوگل مطمئن باشند.

نکته جالب اینکه حتی اگر کاربران قابلیت هوش مصنوعی را بر روی دستیارهای صوتی هوشمند خود فعال ننموده باشند، باز هم ممکن است شاهد ضبط شدن صدای خود باشند. بنابراین کارکنان گوگل ممکن است گاهی به اصوات ضبط شده کاربران نرم افزار دستیار صوتی هوشمند این شرکت گوش بدهند. گوگل مدعی شده هدف این کار آموزشی است تا کیفیت خدمات یادشده افزایش یابد. اما در نهایت این امر معنایی به جز نقض حریم شخصی ندارد.

در پی افشای این خبر و کشیده شدن موضوع به رسانه ها، کوشش های خبرنگاران برای اطلاع از جزئیات بیشتر شروع شد. در این میان، خبرنگاران سایت اندروید آتوریتی از گوگل خواستند تا در خصوص این موضوع شفاف سازی کند. در واکنش نماینده ای از گوگل گفت که این شرکت قادر به افشای جزئیات بیشتر در این زمینه یا اظهارنظر در خصوص مطالبی نیست که به نقل از منابع ناشناس در خصوص نشستی در پشت درهای بسته منتشر شده است. وی افزوده است که تنظیمات پیش فرض مبتنی بر ذخیره اصوات مکالمات کاربران دستیار صوتی هوشمند گوگل نیست.

این نماینده گوگل سپس به تشریح جزئیاتی در خصوص عملکرد دستیار صوتی هوشمند این شرکت پرداخته است. به گفته وی این دستیار صوتی در وضیت استندبای است تا زمانی که کاربری با بیان عبارت هی گوگل آن را فعال کند و آنچه را که افراد به گوگل یا فرد دیگری می گویند درک و اجرا کند. ولی این نرم افزار آنچه که کاربر بیان می نماید را در اختیار گوگل یا هیچ طرف ثالثی قرار نمی دهد.

در حالت استندبای این نرم افزار برای آماده سازی خود قطعه های کوتاه صوتی را پردازش می نماید تا برای دریافت فرامین کاربران و عبارت هی گوگل، آماده باشد. اگر در نهایت فعال سازی دستیار صوتی گوگل رخ ندهد، قطعه های یادشده ذخیره و ارسال نمی شوند. در صورت فعال شدن دستگاه یک نشانگر یا ال ای دی چشمک زن روشن شده و دستگاه ضبط صدای کاربران را برای انجام درخواست آنها شروع می نماید. در این فرایند چند ثانیه از صدای محیط قبل از فعال سازی نرم افزار ضبط می گردد تا کل درخواست به درستی درک و پردازش گردد.

نکته مهم این است که گاهی اوقات این فعال سازی زودهنگام به صورت تصادفی و در شرایطی رخ می دهد که نرم افزار فکر می نماید چیزی شبیه به هی گوگل را شنیده است. در این شرایط بیان عبارت هی گوگل این برای تو نبود، موجب پاک شدن اصوات ضبط شده می گردد. اما بیشتر افراد از این موضوع خبر ندارند و چنین عبارتی را بیان نمی نمایند.

برای کنترل دستیار صوتی گوگل چه باید کرد؟

گوگل مدعی است کاربران قادر به کنترل ذخیره یا عدم ذخیره اصوات خود در حساب کاربریشان در سایت این شرکت هستند. تنظیمات پیش فرض مبتنی بر عدم ذخیره فایل های صوتی است و بنابراین اگر این تنظیمات را دستکاری ننموده اید، نباید کار اضافه ای انجام دهید.

اگر در این زمینه تردید دارید باید به بخش تنظیمات فعالیت های مربوط به وب و اپلیکیشن ها در نشانی https://myactivity.google.com/item?restrict=assist مراجعه نموده و آنالیز کنید که آیا گزینه Include voice and audio recording تیک خورده است یا نه. بعلاوه می توانید اندازه حساسیت دستیار صوتی هوشمند گوگل را با استفاده از اپلیکیشن گوگل هوم کنترل کنید. بر روی گزینه هوم ضربه بزنید، گزینه بلندگو یا نمایشگر هوشمند را انتخاب کنید، به بخش تنظیمات ابزار بروید و گزینه حساسیت هی گوگل یا صوت را انتخاب کنید. سپس اندازه حساسیت هی گوگل را تنظیم کنید تا در این زمینه هم خیالتان تا حدی راحت باشد. اما در نهایت باید توجه داشته باشید که نرم افزار دستیار صوتی هوشمند گوگل در صورتی که کارکنان این شرکت بخواهند به اصوات شما گوش دهند، این کار را انجام می دهد و اعمال این تنظیمات هم مشکلتان را حل نمی نماید. لذا اگر خیلی به حفظ حریم شخصی خود اهمیت می دهید باید استفاده از نرم افزار مذکور را متوقف کنید.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 1708

به "ماجرای جاسوسی دستیار صوتی هوشمند گوگل از کاربران چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجرای جاسوسی دستیار صوتی هوشمند گوگل از کاربران چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید