5 شخصیت تأثیرگذار در تاریخ تکنولوژی معاصر

به گزارش مجله تور مالزی، خبرنگاران: شاید تا 10 سال قبل می شد به راحتی تأثیرگذارترین شخصیت های دنیای فناوری مدرن را معرفی کرد، اما امروزه علم و فناوری آن قدر پیشرفت داشته که نمی توان روی نام بسیاری از بزرگان فناوری خط کشید و تنها 5 شخصیت تأثیرگذار در تاریخ تکنولوژی را معرفی کرد.

5 شخصیت تأثیرگذار در تاریخ تکنولوژی معاصر

فناوری آن قدر در زندگی ما تنیده شده که تقریباً هیچ محصولی نیست که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، از پیشرفت های تکنولوژی بهره نبرده باشد. این پیشرفت ها مدیون اشخاصی هستند که با کوشش، پشتکار و البته علم بسیار زیاد، ناممکن ها را به ممکن تبدیل نموده اند.

در نظر داشته باشید که بسیاری از فناوری های امروزی، تا چند دهه پیش به عنوان یک آرزو و رؤیا، در فیلم های علمی و تخیلی به نمایش در می آمد. حتی تا یکی دو دهه پیش، موبایل های امروزی، شبکه های های اجتماعی، وسایل نقلیه خودران و دیگر پیشرفت های مدرن فناوری، در تخیل ما نیز نمی گنجید، اما امروزه به لطف بزرگان دنیای فناوری، این پیشرفت ها به زندگی روزمره ما وارد شده است.

به هرحال ما در خبرنگاران سعی کردیم با آنالیز دقیق تاریخ فناوری و روند پیشرفت و تأثیرگذاری شخصیت های مهم دنیای فناوری، 5 فرد تأثیرگذار در تاریخ فناوری معاصر را به شما معرفی کنیم.

بیل گیتس (William Henry Bill Gates III)

بیل گیتس چه در شرکت مایکروسافت و چه در مجموعه Bill and Melinda Gates، مهم ترین و تأثیرگذارترین شخصیت دنیای فناوری امروزی به حساب می آید. او چه در صندلی مدیر و چه در شخصیت یک دانشمند، از محبوبیت زیادی در دنیای فناوری برخوردار نیست، اما حتی کسانی که به نحوی از بیل گیتس متنفر هستند هم نمی توانند تأثیرگذاری او در پیشرفت فناوری را انکار نمایند.

بدون وجود گیتس، مایکروسافت، آمازون، اینترنت، شبکه های اجتماعی، لپ تاپ، موبایل و دیگر پیشرفت های فناوری ممکن نبود یا حداقل به سرعت فعلی همه گیر نمی شد. تأثیر مایکروسافت و گیتس آن قدر در دنیای ما قابل لمس است که هنوز هم خانه ای را نمی توانید پیدا کنید که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، تحت تأثیر محصولات این شرکت و گیتس، قرار نگرفته باشد.

ویلیام هنری بیل گیتس سوم، در 28 اکتبر 1955 در آمریکا به دنیا آمد و یک کارآفرین، بازرگان، سرمایه دار، نیکوکار، دانشمند و مهم تر از همه، یک مدیر بسیار کارآمد در دنیای فناوری به حساب می آید. او در سال 1975 با مشارکت پل آلن، شرکت مایکروسافت را تأسیس کرد و برای سال ها به عنوان ثروتمندترین فرد دنیا شناخته می شد.

گیتس تا سال 2000، مدیرعامل شرکت مایکروسافت بود و تا سال 2014 نیر در هیئت مدیره این شرکت فعالیت می کرد. مدت زمان مدیرعاملی گیتس در مایکروسافت را می توان از پیروز ترین دوران مدیریت در تاریخ فناوری دنیا به حساب آورد. مایکروسافت در سال های مدیریت بیل گیتس، پیروز ترین شرکت فناوری دنیا به حساب می آمد. هرچند با تغییر مدیریت این شرکت، شاهد افت مایکروسافت بودیم، اما همین موضوع نشان می دهد که گیتس را باید تأثیرگذارترین شخصیت در تاریخ فناوری دنیا به حساب آورد.

استیو جابز (Steven Paul Jobs)

بدون شک دنیای امروزی را می توان به تاریخ پیش از جابز و پس از جابز تقسیم کرد. استیو جابز با معرفی شکل جدید تلفن های همراه امروزی نه تن ها شرکت اپل را به شرکتی پیشتاز در دنیای فناوری تبدیل کرد، بلکه باعث شد تا دیگر شرکت های بزرگ فناوری دنیا از جمله گوگل نیز نگاهی متفاوت و رویه ای مشابه با جابز را پیش بگیرند. درواقع رقابت همیشگی گوگل و اپل در دنیای موبایل را باید مدیون دیدگاه استیو جابز به این صنعت دانست.

استیون پال جابز در سال 1955 در آمریکا به دنیا آمد و برای سال ها مدیریت ارشد اجرایی شرکت اپل را به عهده داشت. جابز در سال 1976 به همراه استیو وزنیاک، شرکت اپل را تأسیس کردند. مهم ترین فعالیت های جابز در دنیای فناوری را می توان در معرفی اولین مرورگر وب در سال 1996، معرفی آی پاد در سال 2001، معرفی آیفون سال 2007 و معرفی آبید در سال 2010 خلاصه کرد.

استیو جابز در دنیای انیمیشن نیز تأثیرگذار بوده است. او که از مؤسسان شرکت مشهور پیکسار به حساب می آید، تا پیش از مرگ نیز از سهامداران اصلی شرکت والت دیزنی بود. بیماری سرطان جابز در سال 2003 تشخیص داده شد، اما او تا سال 2011 به مدیرعاملی شرکت اپل ادامه داد. استیو جابز در نهایت بر اثر عوارض ناشی از سرطان لوزالمعده در 5 اکتبر 2011 و در سن 56 سالگی درگذشت.

لینوس توروالدز (Linus Benedict Torvalds)

شاید شخصیت لینوس توروالدز در مقایسه با گیتس و جابز، شخصیتی ناشناخته باشد، اما تأثیر فوق العاده اختراع این فرد در زندگی روزمره را نمی توان انکار کرد. تلویزیون ها، یخچال های هوشمند، مودم های اینترنت، گوشی های اندرویدی، هواپیما ها و بسیاری دیگر از وسایل ساده و پیچیده زندگی ما، همه و همه به نحوی از سیستم عامل لینوکس استفاده می نمایند.

لینوس بندیکت توروالدز، یک مهندسی نرم افزار فنلاندی است که با شروع و توسعه هسته لینوکس، روند فناوری دنیا را تغییر داده است. دنیای فناوری امروز را، چه در سطح اینترنت و چه در سطوح بسیار پیشرفته نظامی، ترابری و پزشکی، نمی توان بدون لینوکس تصور کرد.

لینوس که در سال 1969 در فنلاند متولدشده، مدرک کارشناسی ارشد کامپیوتر دارد و در ارتش فنلاند نیز با درجه ستوان دومی، فعالیت داشته است. توروالدز صاحب نشان تجاری لینوکس است و نحوه استفاده از آن را در تمامی سیستم عامل های لینوکس کنترل می نماید.

سیارک 9793 در سال 1996 به نام لینوس نام گذاری شده و علاوه بر آن نیز دانشگاه استکهلم، مدرک دکترای افتخاری را به لینوس اهدا نموده است. در نظرسنجی مهم ترین افراد قرن بیستم که در سال 2000 انجام شد، لینوس توروالدز مقام هفدهم مهم ترین اشخاص قرن را به خود اختصاص داده است.

ایلان ماسک (Elon Reeve Musk)

هر شخصی که به نحوی با دنیای فناوری آشنا باشد، نام ایلان ماسک را در ارتباط با بسیاری از اختراعات و ابداعات نوین فناوری شنیده است. ماسک نه تن ها یک مدیر و کارشناس بین المللی است بلکه خود نیز یک مخترع و مهندس بسیار پیروز به حساب می آید.

شرکت هایی مثل تسلا موتورز، پی پال و اسپیس اکس، از جمله پیروزیت های بسیار با ارزش ایلان ماسک به حساب می آیند. استفاده از انرژی های جایگزین، روش های حمل و نقل مدرن، سفر های فضایی و زندگی در خارج از کره زمین و خودرو های الکتریکی بدون راننده، فعالیت های فعلی ایلان ماسک محسوب می شوند.

بر خلاف سه شخصیت پیشین معرفی شده در این مقاله که همه به گذشته فناوری دنیا مرتبط بودند، ماسک را می توان مهم ترین شخصیت در آینده فناوری دنیا به حساب آورد.

با فعالیت های ماسک می توان انتظار داشت که به زودی استفاده از انرژی های جایگزین در تمامی دنیا همه گیر گردد. علاوه بر این در صورت پیروزیت پروژه های جدید او از جمله برنامه سفر به مریخ، او بزرگ ترین تغییر را در روند زندگی انسان ها ایجاد خواهد نمود.

مارک زاکربرگ (Mark Elliot Zuckerberg)

اگر شخصیت های پیشین معرفی شده در این مقاله به پیشرفت اختراعات یاری نموده اند، در نقطه مقابل مارک زاکربرگ، پیشرفت جنبه اجتماعی فناوری را مدنظر داشته است. فیس بوک، اینستاگرام و واتس اپ را می توان مهم ترین جنبه های مدیریتی مارک زاکربرگ دانست.

او که به همراه چند شخصیت دیگر، فیس بوک را در دوران دانشگاه طراحی کرد، پس از پیروزیت دنیای این برنامه و وب سایت، به خریداری واتس اپ و اینستاگرام پرداخت. خرید رقیب مستقیم فیس بوک باعث شد تا سود فراوانی به شرکت پشتیبان فیس بوک برسد.

هرچند که وبگاه فوربس، او را به عنوان یکی از 10 میلیاردر برتر دنیا معرفی می نماید، اما به گفته نزدیکان این شخصیت، مارک زاکربرگ بیش از 99 درصد درآمد خود را به خیریه اهدا می نماید و ادعا می نماید که تنها 1٪ از درآمد او برای داشتن یک زندگی کامل و شاد، کافی است. زاکربرگ در سال 2010 به عنوان شخصیت سال از سوی مجله تایم انتخاب شد.

منابع: wikipedia، forbes، businessinsider

منبع: برترین ها
انتشار: 18 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 336

به "5 شخصیت تأثیرگذار در تاریخ تکنولوژی معاصر" امتیاز دهید

1 کاربر به "5 شخصیت تأثیرگذار در تاریخ تکنولوژی معاصر" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 شخصیت تأثیرگذار در تاریخ تکنولوژی معاصر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید