درباره عوارض مصرف قرص نوافن چه می دانید؟

به گزارش مجله تور مالزی، نوافن ترکیبی از استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین می باشد. این دارو در درمان دردهای خفیف تا متوسط ناشی از سر درد، دندان درد و ... کاربرد دارد.

درباره عوارض مصرف قرص نوافن چه می دانید؟

سرویس سلامت - حتما برای شما هم پیش آمده است که به خاطر وجود درد شدید مثل دندان درد حاضر باشید هر دارویی را مصرف کنید تا از شر درد آن خلاص شوید. همانطور که دردها در بدن ما متفاوت است مسکن هایی هم که برای این منظور استفاده می گردد متنوع است و هر روز هم بر تعدادشان افزوده می گردد و با نام های جدید وارد بازار می شوند. یکی از این مسکن ها نوافن است که شاید برای خیلی ها ناآشنا باشد. در این مقاله به بررسی این دارو از لحاظ موارد مصرف و عوارض احتمالی آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

نوافن چیست و چه ترکیباتی دارد؟

کپسول نوافن به عنوان یک مسکن خوب برای سردرد و بدن درد به شمار می آید. این دارو ترکیبی از استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین می باشد. به این صورت که هر عدد کپسول نوافن دارای 325 میلی گرم استامینوفن، 40 میلی گرم کافیین و 200 میلی گرم ایپوبروفن می باشد. کافئین محرک خفیف دستگاه عصبی مرکزی است و عروق خونی مغز را منقبض می کند و این اثر ممکن است به رفع سردرد کمک نماید. اثرات ضد درد و ضد تب این دارو نیز مربوط به استامینوفن و ایبوپروفن می باشد.

کافئین به خوبی از دستگاه گوارش جذب می گردد و نیمه عمر آن 4-3 ساعت است. اتصال آن به پروتئین های پلاسما کم است و متابولیسم آن عمدتا کبدی است. استامینوفن و ایبوپروفن نیز به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند و متابولیسم هر دو کبدی است. استامینوفن به مقدار ناچیز و ایبوپروفن 99 درصد به پروتئین پلاسما پیوند می یابد.

موارد مصرف

این دارو در درمان دردهای خفیف تا متوسط ناشی از سردرد (عصبی و میگرنی)، دندان درد، دردهای عصبی- ماهیچه ای و دردهای مفصلی کاربرد دارد.

مقدار مصرف

برای نتیجه بهتر این دارو تنها می توانید در هر بار یک کپسول، آن هم هر 8 ساعت یک بار استفاده کنید. در صورت نیاز تحت نظر پزشک این میزان قابل افزایش است و چون محتوی 3 دارو می باشد باید میزان دارو بر اساس هر 3 دارو سنجیده گردد.

عوارض احتمالی مصرف نوافن

  • بثورات جلدی، درماتیت آلرژیک، اختلالات خونی و پانکرات از عوارض جانبی پس از مصرف طولانی است.
  • صدمات کبدی به دلیل مصرف بیش از حد داروهای حاوی استامینوفن ایجاد می گردد.
  • ناراحتی دستگاه گوارش نظیر تهوع، اسهال و گاهی خونریزی و زخم ممکن است ایجاد گردد.
  • از عوارض داروی ایپوبروفن می توان به احتمال بروز سردرد، سرگیجه، اختلالات شنوایی نظیر وزوز گوش و دفع خون در ادرار اشاره کرد.

توجه: در صورت سابقه وجود آلرژیک شدید از قبیل آنافیلاکسی یا آنژیوادم ناشی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی بهتر است این دارو مصرف نگردد. همچنین در صورت وجود الکلیسم فعال، بیماری کبدی و هپاتیت ویروسی استامینوفن باید با احتیاط مصرف گردد.

نکاتی در ارتباط با مصرف این دارو

  • استفاده بیش از حد این دارو ممکن است خطر نکروز کبدی را افزایش دهد.
  • در صورت بروز هرگونه اختلال در بینایی باید با پزشک مشورت گردد زیرا احتمال بروز تنبلی چشم وجود دارد.
  • مصرف این دارو در زمان بارداری و شیردهی توصیه نمی گردد.
  • مصرف این دارو برای بیماران دچار اختلالات کلیوی به دلیل وجود ایبوپروفن باید حساب شده و زیر نظر پزشک باشد در غیر این صورت شاید مسائل زیادی برای فرد ایجاد کند.
  • به دلیل وجود ماده استامینوفن در نوافن ممکن است استفاده از آن نتیجه کاذب در تست های افراد دیابتی ایجاد کند.
  • اگر دچار زخم گوارشی هستید و یا سابقه آن را دارید از مصرف داروهای دارای ایپوبروفن پرهیز کنید.
  • این دارو مانند قهوه و نوشابه منبعی غنی از کافئین است به همین دلیل زیاده روی کردن در خوردن آن باعث تپش قلب و بی خوابی می گردد.
منبع: setare.com
انتشار: 12 آبان 1399 بروزرسانی: 12 آبان 1399 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 1178

به "درباره عوارض مصرف قرص نوافن چه می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره عوارض مصرف قرص نوافن چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید