همه آنچه که باید درباره بیماری ماکولار بدانید

به گزارش مجله تور مالزی، تیره شدن یا وجود دانه های قهوه ای رنگ روی بازو، کمر، قفسه سینه و … ممکن است از علائم بیماری ماکولار باشد. رسوب پروتئین در خون از علل اصلی بروز این بیماری است. ماکولار معمولا در ساکنین مدیترانه و آسیای غربی و آفریقا که هوای آفتابی و گرمی دارند رایج تر است. از آنجایی که علائم این بیماری، شبیه علائم بسیاری از بیماری های پوستی است، برای تشخیص آن بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. پزشکان با استفاده از روش های مختلف مانند عکس برداری و نمونه برداری بیماری شما را تشخیص و راهی برای درمان یا کنترل آن پیشنهاد می دهند. هر چند که این بیماری درمان قطعی ندارد، اما مصرف داروهایی مانند آنتی هیستامین که از خارش پوست جلوگیری می نمایند می تواند موثر باشد. بعلاوه ویتامین C موجود در انواع غذاها و میوه ها به دفع پروتئین اضافه موجود درون خون یاری می نماید. در این مقاله از خبرنگاران مگ، بیماری ماکولار، روش های درمان این بیماری و … را شرح داده ایم. با ما همراه باشید.

همه آنچه که باید درباره بیماری ماکولار بدانید

بیماری ماکولار چیست؟

اگر شما هم روی شکم، سینه، پشت، کتف و بازوی خود احساس خارش دارید یا پوستتان تیره شده است، ممکن است به بیماری ماکولار دچار شده باشید. این بیماری به دلیل رسوب و تجمع پروتئین در پوست به وجود می آید. از مهم ترین عوامل بروز بیماری ماکولار می توان به وراثت اشاره نمود.

چرا به بیماری ماکولار مبتلا می شویم؟

پزشکان هنوز دلیل دقیقی برای مبتلا شدن به بیماری ماکولار تشخیص نداده اند. اما طبق یافته ها و نظریه های مختلف پزشکی، مهم ترین علل به وجود آمدن این بیماری عبارتند از:

  • ژنتیک: طبق تحقیق پزشکان، این بیماری در بین بعضی از خانواده ها بیشتر دیده می گردد و احتمالا وراثت و ژنتیک یکی از دلایل ابتلا به این بیماری است.
  • تحریک پوست: پوشیدن لبا س های تنگ و نامناسب، عدم شست وشوی دقیق لباس ها و آفتاب نخوردن آن ها باعث خارش و تحریک پوست و در نتیجه ابتلا به بیماری ماکولار می گردد.
  • استفاده زیاد از مواد شوینده: زیاد حمام رفتن و استفاده مداوم از انواع شوینده ها باعث حساس تر شدن پوست و ابتلا به این بیماری می گردد.

9 روش ساده برای برطرف تیرگی پوست

روش های تشخیص بیماری ماکولار

علائم این بیماری، شبیه علائم سایر بیماری های پوستی از جمله اگزما است. متخصصان پوست برای تشخیص و اطمینان از وجود این بیماری ابتدا پوست شما را آنالیز می نمایند. سپس ممکن است از روش های زیر نیز استفاده نمایند:

  • آزمایش: در صورتی که پروتئین اضافه درون خون شما وجود داشته باشد، در آزمایش معین خواهد شد. تنظیم نبودن مقدار پروتئین درون خون ممکن است نشان دهنده مسائل تیروئید یا کبد باشد.
  • بیوپسی یا نمونه برداری: در بعضی از موارد ممکن است پزشک از اندام های مختلف بدن شما مانند چربی های درون شکم، مغز استخوان، کبد یا نخاع نمونه برداری کند.
  • عکس برداری: عکس برداری از قلب، کبد یا نخاع و آنالیز بافت های آن ها به تشخیص بهتر بیماری ماکولار یاری خواهد نمود. از جمله تصویربرداری های رایج در این بیماری می توان به اکو کاردیوگرام، تصویربرداری MRI و تصویربرداری هسته ای اشاره نمود.

همه آنچه که باید درباره بیماری پسوریازیس بدانید!

درمان بیماری ماکولار

هنوز درمان دقیقی برای این بیماری کشف نشده است. اما می توان با استفاده از روش های مختلف از توسعه بیماری جلوگیری کرد و آن را تا حدودی کنترل کرد. این روش ها عبارتند از:

  • کرم های موضعی: کرم هایی که مقدار رنگدانه های پوست را کاهش می دهند یا خارش پوست را کم می نمایند، برای درمان این بیماری مفیدند.
  • درمان های لیزری: پزشکان با استفاده از لیزر می توانند فرایند توسعه رنگدانه ها و بیماری را کنترل نمایند.
  • اجتناب از مصرف محرک های بیماری: مصرف بعضی از غذاها، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب، استفاده از لباس های تنگ و … به جلوگیری از توسعه علائم بیماری یاری می نماید. برای جلوگیری از تشدید این بیماری، باید از کارهایی که پوست شما را تحریک می نمایند، مانند کشیدن کیسه در حمام، خودداری کنید.
  • مصرف انواع داروها: برای درمان بیماری ماکولار داروهای مختلفی مانند انواع آنتی هیستامین و دیفن هیدرامین استفاده می شوند. این داروها اثر هیستامین ترشح شده را از بین می برند و باعث کاهش خارش پوست می شوند.
  • مصرف ویتامین C: ویتامین C موجود درون انواع میوه ها و غذاهای مختلف به دفع پروتئین اضافه و کنترل این بیماری یاری می نماید. فلفل دلمه ای، انبه، میوه پاپایا، توت فرنگی، گوجه فرنگی و انواع مرکبات به درمان بیماری ماکولار یاری می نماید.
  • مصرف انواع پروتئین مفید: برای جلوگیری از تجمع پروتئین آمیلوئید، پزشکان توصیه می نمایند از مصرف سایر پروتئین ها و امگا 3 غافل نشوید. تخم مرغ، دانه سویا، ماهی و بوقلمون از جمله منابع تامین نماینده پروتئین هستند. البته این مواد غذایی باید به مقدار کافی مصرف شوند تا از تشدید بیماری جلوگیری گردد. توصیه می گردد از مصرف انواع گوشت قرمز و فست فود پرهیز کنید.
  • تحرک داشتن: تحرک و ورزش به دفع پروتئین های اضافه بدن یاری می نماید. اگر شما هم به بیماری ماکولار مبتلا هستید، یوگا یا دویدن را در برنامه های خود قرار دهید.
  • مصرف نمک کمتر: استفاده از نمک کمتر از جمع شدن مایعات اضافه در بدن جلوگیری می نماید. با این کار به حفظ کردن پروتئین ها درون کلیه و پمپاژ بهتر خون به وسیله قلب یاری خواهید کرد.
  • مصرف مایعات به مقدار کافی: با این که مصرف مایعات زیاد مهم است، اما توجه کنید مصرف بیش از یک ونیم لیتر آب در طول روز برای افراد مبتلا به ماکولار توصیه نمی گردد. مصرف آب زیاد باعث تنگی نفس در این افراد خواهد شد.

قبل از استفاده از هر یک از این روش ها حتما با متخصص پوست مشورت کنید.

عوارض ماکولار

شاید برایتان سوال گردد که آیا بیماری ماکولار خطرناک است؟ این بیماری به اندام های مختلف بدن از جمله قلب و کبد مربوط است. بیماری ماکولار بسته به این که کدام اندام منشا آن است عوارض مختلفی دارد که عبارتند از:

  • سیستم عصبی: درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن کف پا و انگشت های دست و پا می تواند از عوارض بیماری ماکولار محسوب گردد. تشدید این علائم باعث بروز یبوست یا اسهال خواهد شد. بعلاوه ممکن است این بیماری باعث بروز سرگیجه و ضعف هنگام ایستادن گردد.
  • کلیه ها: کلیه ها تصفیه خون را بر عهده دارند. در بیماری ماکولار فرایند جداسازی پروتئین خون از ادرار به خوبی انجام نمی گردد و در نهایت پروتئین خون به وسیله ادرار دفع خواهد شد.
  • قلب: بیماری ماکولار باعث بروز تنگی نفس و مختل شدن عملکرد قلب می گردد.

سخن آخر

اگر پوست بدن شما هم تیره شده است یا دانه های رنگی ریزی روی بازو، کمر، کتف و … خود مشاهده می کنید، ممکن است به بیماری ماکولار مبتلا شده باشید. این بیماری، بیشتر در مردم کشورهایی با آب و هوای آفتابی و گرم که پوستی تیره دارند، دیده می گردد. هنوز درمان معینی برای ماکولار وجود ندارد، اما پزشکان توصیه می نمایند از مصرف محرک های پوستی مانند غذاهای تند یا استفاده از کیسه در حمام خودداری کنید. این بیماری ممکن است در طولانی مدت به سیستم عصبی، کلیه و قلب شما آسیب برساند. چرا که پروتئین اضافه موجود درون خون رسوب می نماید و دفع آن به خوبی صورت نمی گیرد. روش های مختلفی از جمله عکس برداری از قلب و کبد، نمونه برداری یا انجام آزمایش برای تشخیص این بیماری وجود دارد. برای درمان بیماری ماکولار، مصرف انواع آنتی هیستامین و مصرف میوه ها و غذاهای حاوی ویتامین C، مانند گوجه فرنگی، انبه، توت فرنگی و انواع مرکبات مفید است. پزشکان معتقدند برای جلوگیری از تشدید این بیماری، از مصرف گوشت قرمز و فست فودها پرهیز کنید. کمتر مصرف کردن نمک و نوشیدن آب به مقداری کافی (یک و نیم لیتر در روز) به کنترل و درمان ماکولار یاری خواهد نمود. خبرنگاران مگ توصیه می نماید به محض مشاهده علائم بیماری ماکولار، به متخصص پوست مراجعه کنید.

منبع

emedicine

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 17 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1403 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 2258

به "همه آنچه که باید درباره بیماری ماکولار بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه آنچه که باید درباره بیماری ماکولار بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید