5 گام تا نامگذاری پیروز یک برند گام نخست؛ از اسامی بزرگ بپرهیزید، چون احمقانه هستند
به گزارش مجله تور مالزی، نامگذاری برای شرکت، یکی از سخت ترین کارهای بنیانگذاران است. به همین خاطر موسسان یا در انتخاب اسم اشتباه می نمایند یا هزینه های هنگفتی را برای دریافت نام متقبل می شوند. با اینکه فرایند انتخاب نام برند گیج نماینده است، راه هایی برای کاهش اشتباه در آن وجود دارد.

از وبلاگ اپراتور گفتگو دیدن فرمایید و کلی مقاله و خبر جالب مطالعه نمایید.
نامگذاری برای شرکت، یکی از سخت ترین کارهای بنیانگذاران است. به همین خاطر موسسان یا در انتخاب اسم اشتباه می نمایند یا هزینه های هنگفتی را برای دریافت نام متقبل می شوند. با اینکه فرایند انتخاب نام برند گیج نماینده است، راه هایی برای کاهش اشتباه در آن وجود دارد.
بسیاری از ما درباره تغییر نام شرکت های بزرگ شنیده ایم، اما تغییر نام برای مطلع سازی و جلب توجه مخاطبان فقط به شرکت های بزرگ محدود نمی گردد. یکی از نمونه های جالب در این زمینه شرکت پالیسی جینیس (Policygenius) است. پیش از آنکه اسم شرکت به پالیسی جینیس تبدیل گردد، نام شرکت نو ایت اول بود.
جنیفر فیتزجرالد، هم بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت می گوید: در سال 2013 ما فکر می کردیم با نامگذاری شرکتمان به نو ایت اول، به طور واضح نشان می دهیم که شرکت ما همه چیز را می داند و مفهوم نو ایت آل تداعی می گردد. کار شرکت پالیسی جینیس یاری به مصرف نمایندگان برای انتخاب بهترین بیمه نامه است.
به همین دلیل در ابتدای راه، نام نو ایت اول را برای آن انتخاب نموده بودند. جنیفر فیتزجرالد، می خواست که نام شرکتش نشانه ای از هدایت داشته باشد ولی این اتفاق نیفتاد.
به گفته هم بنیانگذار نو ایت اول، بعد از تاسیس شرکت و انجام مراحل قانونی برای نامگذاری، با سرمایه گذاران و اولین کاربرانمان صحبت کردیم. آن وقت متوجه شدیم که همه با اسم شرکت مشکل دارند. تلفظ درست آن را نمی دانستند و ذهنشان درگیر می شد. مجبور بودیم به تک تک افراد شرح دهیم که چرا این نام را برای برندمان انتخاب کردیم.
بعد از مدتی این مشکل برایمان حاد شد. البته این مسئله ای نیست که تنها ما با آن روبرو شده باشیم. مسئله اسم گذاری در برندها از رایج ترین معضلات صاحبان مشاغل است. نام برند یکی از مهم ترین تصمیماتی است که موسسان یک شرکت می گیرند. بسیاری از موسسان در مراحل اولیه از اشتباه خود مطلع می شوند.
مثلا نایک در ابتدا بلو ریبون اسپورت بود یا گوگل را بک راب می خواندند. تمام این اشتباهات مربوط به ساختار و فرم بود. برای نو ایت اول هم مشکل شفاف نبودن، دردسرساز شد. با تمام این تفاسیر، چطور می توانیم اسم مناسبی را برای برندمان انتخاب کنیم؟ جنیفر فیتزجرالد برای انتخاب درست در نامگذاری برند خود تحقیقاتی را انجام داد که حاصل آن 5 گام مهم برای نامگذاری برندها بود.
استفاده از نام های غیرمتعارف، رقابت را کاهش می دهد. در صورتی که شما اسم های سخت و غیرمنطقی انتخاب کنید، نمی توانید برای آن دامنه بگیرید
گام نخست؛ از اسامی بزرگ بپرهیزید، چون احمقانه هستند
فیتزجرالد برای درک درست از اسم برند، صفحه ای را در گوگل ایجاد کرد. اسناد گوگل برای اشتراک گذاری نظرات و برنامه ریزی کاربردی اند. به همین خاطر فیتزجرالد سندی را که در گوگل ساخته بود، با 5نفر به اشتراک گذاشت. 5 نفری که فیتزجرالد آنها را انتخاب نموده بود، باید در نامگذاری برند به او یاری می کردند.
این گروه پس از گذشت چند هفته ایده پردازی و آنالیز برندهای دیگر می توانستند نام مناسب خود را انتخاب نمایند. آنها در فرایند نامگذاری متوجه شدند که نام های بزرگ احمقانه هستند و باید از آنها دوری کرد.
گام دوم؛ طوفان فکری را از قلم نیاندازید
مدیرعامل پالیسی جینیس، در فرایند نامگذاری شرکتش از نظرات دیگران یاری می گرفت. جنیفر فیتزجرالد علاوه بر گروه 5 نفر ه ای که با آنها ایده پردازی می کرد، تعدادی از دوستانش را به شام دعوت کرد. شاید با خود بگویید که برای ما چه اهمیتی دارد که یک مدیرعامل دوستانش را برای شام مهمان کند.
اهمیت ماجرا در این است که دوستانی که فیتزجرالد برای شام دعوت نموده، همگی در صنعت بازاریابی و برندینگ متخصص بودند. فیتزجرالد با طوفان فکری می خواست از تجارتش حمایت کند.
هم بنیانگذار پالیسی جینیس، 10دقیقه به دوستانش وقت داد تا 10اسم مناسب برای پشتیبانی از شرکت پیشنهاد دهند. وقتی همه افراد نام های پیشنهادی خود را اعلام کردند، آنها را با یکدیگر مقایسه می کردند تا بهترین اسم را انتخاب نمایند.
گام سوم؛ از نام های غیرمتعارف دوری کنید
استفاده از نام های غیرمتعارف، رقابت را کاهش می دهد. در صورتی که شما اسم های سخت و غیرمنطقی انتخاب کنید، نمی توانید برای آن دامنه بگیرید.
گام چهارم؛ شاخصه های برندینگ را رعایت کنید، چون براساس رنگ ها سنجیده می شوید
نام شرکت ها براساس شاخص های متنوعی ارزیابی می گردد. یکی از مهم ترین شاخصه ها در سنجش نام شرکت ها، کوتاهی آن است. علاوه بر کوتاهی، باید اسامی معناداری را انتخاب کنید. قابلیت جست وجو یکی دیگر از شاخصه های ارزشمند در اسامی شرکت ها ست.
از طرفی باید نام خاصی را برای شرکت خود در نظر بگیرید تا در ذهن ها بماند. متخصصان برندینگ براساس معیارهای مخصوص خودشان به شما رنگ می دهند. رنگ های اختصاص یافته به برند شما در یکی از سه گروه قرمز، زرد و سبز قرار می گیرد. اسم پالیسی جینیس رنگ زرد را گرفت، اما قرمز به طور کلی حذف می گردد.
گام پنجم؛ حافظه مردم را آزمایش کنید
آیا مردم نام شما را به یاد خواهند سپرد؟ آیا مردم پس از شنیدن اسم برند شما می توانند آن را به خوبی تلفظ نمایند؟ برای این کار، گروهی را انتخاب کنید. اسم برندتان را به آنها بگویید و امتحانشان کنید. به گروهی که برای این آزمایش استخدام نموده اید، مبلغی را پرداخت کنید.
از مردم بخواهید تا نام برند شما را بنویسند، بخوانند و به خاطر بسپارند. اکنون جنیفر فیتزجرالد، تصمیم قطعی خود را برای نام پالیسی جینیس گرفته است. در حال حاضر این برند ماهیانه به میلیون ها شرکت یاری می نماید.
منبع: مجله شنبه