وضعیت ساختمان ساعت شهرداری رشت بحرانی شد ، هر لحظه امکان ریزش این بنای تاریخی وجود دارد

به گزارش مجله تور مالزی، کاخ بلدیه رشت (شهرداری رشت) چهارم اردیبهشت ماه 1305 به مناسبت تاجگذاری پهلوی اول افتتاح شد و در سال 1308 با آگهی کردن در روزنامه ها برای طرح جاگذاری ساعت روی ساختمان دیده بانی شهرداری رشت اقدام شد. حالا وضعیت این ساختمان تاریخی بحرانی شده است.

وضعیت ساختمان ساعت شهرداری رشت بحرانی شد ، هر لحظه امکان ریزش این بنای تاریخی وجود دارد

خبرنگاران - کاخ شهرداری رشت یا عمارت شهرداری رشت ساختمانی است که بین سال های 1286 تا 1305 به دستور اداره بلدیه رشت در ضلع غربی میدان شهرداری در شهر رشت با الهام از معماری سن پترزبورگ توسط آرتم سرداراف معمار ارمنی - آلمانی مقیم رشت ساخته شد و از آن زمان تاکنون به عنوان ساختمان شهرداری رشت مورد استفاده قرار گرفته است. کاخ شهرداری رشت دارای یک برج ساعت است که هر ساعت گذشت زمان را به مردم اطلاع می دهد.

ولی جهانی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گیلان در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر به وضعیت بحرانی ساختمان ساعت اشاره کرد و گفت: وضعیت ساختمان ساعت شهرداری رشت به مرز بحران رسیده و هر لحظه امکان ریزش آن وجود دارد. پیشنهاد می کنم به منظور جلوگیری از این اتفاق، شهرداری رشت در زمان حاضر با اختصاص رقم اعتباری بابت رفع خطر از این ساختمان موافقت کند.

وی با انتقاد از اینکه روند برخی اقدامات در شهرداری رشت بسیار طولانی است گفت: امضای یک تفاهم نامه بین شهرداری رشت و اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی گیلان دو ماه به طول انجامید.

وضعیت ساختمان ساعت شهرداری رشت به مرز بحران رسیده و هر لحظه امکان ریزش آن وجود دارد

ولی جهانی درباره ساختمان تاریخی میرزا خلیل رفیع نیز گفت: کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیرامون استحکام بنا و مرمت ساختمان میرزا خلیل رفیع ورود کرده اند.

میرزا خلیل رفیع کوچک ترین فرزند ملا رفیع شریعتمدار گیلانی (از مجتهدین طراز اول ایران در عصر ناصری) و از مشروطه خواهان گیلان بود. او پس از انقلاب محرم 1327 رشت که منجر به قتل حکمران گیلان آقابالا خان سردار افخم و تصرف رشت توسط مشروطه خواهان شد، به عنوان نخستین رئیس بلدیه (شهردار) رشت معین شد.

او در حالی که همچنان شهردار رشت بود، در وقایع سال 1330 که منتهی به تصرف گیلان توسط قوای روس شد به دستور قنسول روس نکراسف بازداشت و به همراه عده ای دیگر از آزادیخواهان به بادکوبه فرستاده شد ولی این عده اندکی بعد آزاد شده و به گیلان بازگشتند. اما نکراسف مجدداً آنها را دستگیر کرد و پس از محاکمه ای نمایشی سه نفر از آنان را اعدام و بقیه را تبعید کرد. حاج میرزا خلیل رفیع از جمله کسانی بود که به مدت پنج سال از گیلان تبعید شدند. میرزا خلیل پس از سپری کردن مدت تبعید و بازگشت به گیلان، مقارن با نهضت جنگل مجدداً به سمت شهردار رشت انتخاب شد.

منزل مسکونی او در رشت که در خیابان استاد مطهری و در برزنی که به نام وی نامگذاری شده واقع است، پس از بازسازی مقر شورای شهر رشت شده است. نام محله خلیل آباد در شهر رودبار نیز برگرفته از نام اوست.

فاطمه شیرزاد رئیس کمیسیون فرهنگی - اجتماعی شورای شهر رشت نیز با بیان اینکه خطر ریزش ساختمان های تاریخی این کلانشهر را تهدید می کند، گفت: در صورت بروز هرگونه مشکل برای این ساختمان ها، مسائل حقوقی دامنگیر شورا و شهرداری نیز می شود.

منبع: چمدان
انتشار: 5 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 546

به "وضعیت ساختمان ساعت شهرداری رشت بحرانی شد ، هر لحظه امکان ریزش این بنای تاریخی وجود دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وضعیت ساختمان ساعت شهرداری رشت بحرانی شد ، هر لحظه امکان ریزش این بنای تاریخی وجود دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید