طرز تهیه بابل تی؛ نوشیدنی مشهور تایوانی
به گزارش مجله تور مالزی، با طرز تهیه بابل تی یا چای حباب دار تایوانی آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، یک روز خارق العاده برای خود و عزیزانتان بسازید.
دلتان یک چای متفاوت، خنک و رنگارنگ می خواهد؟ از گرمای تابستان فراری هستید و دوست دارید یک نوشیدنی نو و بی نظیر را برای مهمانی خود سرو کنید؟ با خبرنگاران همراه شوید و برترین نوشیدنی های ایران و دنیا را در مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها درست کنید. امروز قصد داریم طرز تهیه یک نوشیدنی پرطرف دار در سطح دنیای به نام بابل تی (bubble tea) یا چای حباب دار را در اختیار شما قرار دهیم تا با درست کردن آن، یک مهمانی مجلسی راه بیندازید و همه را خشنود کنید.
بابل تی که با عناوین چای شیری مروارید، چای شیر بابل یا بوبا (boba) نیز شناخته می شود، یک نوشیدنی بر پایه چای است که در کشور تایوان در دهه 1980 ابداع شده است. برای تهیه بابل تی، چای را با تکه های یخ هم می زنند تا حباب ها یا یک لایه کف آلود روی نوشیدنی تشکیل شوند. سپس به دلخواه می توان دانه های مروارید مانند گیاه تاپیوکا (tapioca balls) یا کاساوا، شیر یا آب میوه را به آن اضافه نمود. البته مرواریدهای تاپیوکا را می توان با ژله یا تخم ریحان نیز جایگزین کرد.
نسخه های همراه با یخ بابل تی در ابتدا در فریزر گذاشته شده و سپس در یک مخلوط کن، همزده می شوند تا یک بافت یخ در بهشتی به وجود بیاید. بابل تی از تنوع زیاد و طعم های مختلفی در سراسر دنیا برخوردار است. دو نسخه مشهور و پرهوادار این نوشیدنی، چای شیری مروارید سیاه (black pearl milk tea) و چای شیری مروارید سبز (green pearl milk tea) نام دارند.
در ادامه قصد داریم به شما طرز تهیه چای شیری مروارید سیاه را آموزش دهیم تا با تهیه آن در منزل، سفری به حال و هوای تایوان برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید و یک تجربه شگفت انگیز در حین نوشیدن آن کسب کنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- تاریخچه بابل تی
- مواد لازم
- طرز تهیه
- نکات مهم برای تهیه بابل تی
- فواید بابل تی
- انواع بابل تی
- تاپیوکا (بوبا) و جایگزین های آن
- محبوبیت بابل تی
- سفر به تایوان با طعم ٰبابل تی
تاریخچه بابل تی
دو روایت مختلف درباره خاستگاه اصلی بابل تی وجود دارد. چای خانه هانلین (Hanlin Tea Room) در شهر تاینان در کشور تایوان ادعا می نماید که این نوشیدنی در سال 1986 ابداع شد، زمانی که تو تسونگ (Tu Tsong)، صاحب این چای خانه با تماشا مرواریدهای سفید تاپیوکا در فروشگاه یا مو لیائو (Ya Mu Liao) شگفت زده شده بود. او با همین دانه های مروارید تاپیوکا، بابل تی را درست کرد. با گذشت زمان، چای خانه هانلین، نسخه مرواریدهای سیاه بابل تی را با ترکیب با عسل یا شکر قهوه ای درست کرد.
روایت دوم از ابداع بابل تی، مربوط به یک چای خانه به نام چون شوی تانگ (Chun Shui Tang) در تایچونگ در کشور تایوان است. گفته می شود که لیو هان چیه (Liu Han-Chieh)، صاحب این چای خانه پس از سفر به ژاپن در دهه 1980، متوجه شد که در آنجا قهوه را به صورت سرد هم سرو می نمایند، بنابراین پس از بازگشت به تایوان، چای سرد چینی را به منوی خود اضافه نمود. نوع سرو نو چای باعث شد تا کسب وکار لیو هان، رونق بگیرد و او توانست چند شعبه دیگر نیز افتتاح کند و همین موضوع باعث گسترده شدن بابل تی شد. خالق بابل تی در واقع، لین سیو هوی (Lin Hsiu Hui)، مدیر توسعه محصولات چای خانه بود که به صورت اتفاقی در یک جلسه خسته نماینده در سال 1988، ایده ابداع این چای به سرش زد.
این نوشیدنی در دهه 1990 در بیشتر بخش های آسیا و جنوب شرقی آسیا و به خصوص ویتنام مشهور شد. از دیگر کشورهای هوادار بابل تی می توان به مالزی و آمریکای شمالی اشاره نمود.
مواد لازم
برای 4 نفر
- 8 عدد چای کیسه ای سیاه یا 3 قاشق غذاخوری برگ چای سیاه
- 4 لیوان آب داغ
- سه چهارم لیوان، مرواریدهای تاپیوکای زودپز (قابل تهیه از مغازه های فروش لوازم قنادی)
- شیر کامل برای سرو
- شیره ساده برای سرو (با هر شیرین نماینده انتخابی دیگر)
- چند پر نعنا برای تزئین
مواد لازم برای شیره ساده
- نصف لیوان آب
- نصف لیوان شکر
طرز تهیه
1. آماده سازی چای: چای های کیسه ای یا برگ های چای را در 4 لیوان آب تازه جوشیده شده بریزید و اجازه دهید که چای در آب رنگ بگیرد. چای ها باید تا زمانی که آب سرد شود، داخل آب باقی بمانند.
2. آماده سازی شیره ساده: آب و شکر را داخل یک قابلمه کوچک مخصوص تهیه سس بریزید و آن ها را به سرعت باهم مخلوط کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیفتد و شکر کاملا در آن حل شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا شیره خنک شود. سپس آن را داخل یک شیشه دربسته بریزید.
3. آماده سازی مرواریدهای تاپیوکا: 4 لیوان آب را داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس مرواریدهای تاپیوکا را داخل آن بریزید. مرواریدها را هم بزنید و منتظر بمانید تا روی سطح آب شناور شوند. سپس آن ها را به مدت 5 دقیقه دیگر بپزید. یکی از مرواریدهای تاپیوکا را امتحان کنید تا متوجه شوید که به نرمی مطلوب شما رسیده است یا خیر. اگر مرواریدها کماکان سفت بودند، آن ها را به مدت چند دقیقه دیگر بپزید. از یک کفگیر سوراخ دار برای بیرون آوردن مرواریدها از آب داغ بهره ببرید. سپس به سرعت، مرواریدها را با آب، بشویید و آبکش کنید.
4. درست کردن نوشیدنی: چای را صاف کنید و داخل یک پارچ بریزید.
5. مرواریدهای تاپیوکای پخته شده را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و داخل 4 لیوان بزرگ بریزید.
6. سپس، چند قطعه یخ به هر لیوان اضافه کنید.
7. 1 لیوان چای صاف شده را داخل هر لیوان بریزید. سپس 1.5 قاشق غذاخوری شیر و 1.5 قاشق غذاخوری شیره را به هر لیوان اضافه کنید.
8. مواد داخل لیوان را هم بزنید و چای شیری خود را مزه کنید. طبق مزاج خود، شیر یا شیره بیشتری اضافه کنید.
9. در هر لیوان، یک قاشق شربت خوری یا یک نی بلند قرار دهید تا بتوان بابل تی را هم زد و مرواریدهای تاپیوکا را بالا آورد.
10. بابل تی آماده است! آن را با چند پر نعنا تزئین کنید و از نوشیدنی لذیذ و شیرین خود لذت ببرید.
نکات مهم برای تهیه بابل تی
- اگر قرار است برای مهمانان خود، بابل تی سرو کنید، حتما یک شیشه شیره و شیر اضافی آماده داشته باشید تا آن ها بتوانند طبق سلیقه خود، طعم بابل تی را تنظیم نمایند.
- اگر شیره شما اضافه آمد، می توانید آن را به مدت 3 تا 4 هفته در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه شیره می توان از انواع شکر از جمله شکر قهوه ای یا شکر نارگیل هم استفاده کرد.
- شما می توانید در حین طبخ شیره، چند تکه زنجبیل تازه به قابلمه اضافه کنید تا بابل تی، طعم ویژه تری به خود بگیرد.
- همان طور که ملاحظه کردید، برای تهیه 4 لیوان بابل تی از 8 عدد چای کیسه ای استفاده شد، زیرا این نوشیدنی با شیر و قطعات یخ مخلوط می شود و طعم چای آن، کمی از بین می رود. به همین علت بهتر است که چای تا زمان سرد شدن آب در آن باقی بماند تا یک نوشیدنی قوی و تلخ به دست بیاید؛ اما اگر نگران طعم تلخ چای هستید، می توانید پس از 5 دقیقه، چای های کیسه ای را از آب دربیاورید.
- مرواریدهای تاپیوکا را بهتر است نهایتا از یک ساعت قبل از مرحله نهایی تهیه بابل تی آماده کنید و زودتر این کار را انجام ندهید؛ اما اگر مجبور هستید که مرواریدهای تاپیوکا را زودتر بپزید، به خاطر داشته باشید که آن ها را آبکش نکنید. اجازه دهید که مرواریدها داخل آب گرم باقی بمانند تا حرارت آب، مرواریدها را نرم نگه دارد.
- اگر از طعم و بافت مرواریدهای تاپیوکا خوشتان می آید، می توانید 1 لیوان از آن ها را برای این طرز تهیه بهره ببرید.
- شما می توانید مرواریدهای تاپیوکا را پس از آبکش کردن در شیره بریزید و به مدت طولانی تری نگه دارید.
- جویدنی ترین فرم مرواریدهای تاپیوکا زمانی حاصل می شوند که آن ها را به مدت چند ساعت بپزید. البته باید آن ها را بلافاصله در شیره ریخت تا سفت نشوند و سپس در دمای اتاق نگهداری کرد. این ترکیب را به هیچ وجه در یخچال قرار ندهید زیرا به سرعت سفت می شود.
- شما می توانید از چای سبز نیز برای تهیه بابل تی بهره ببرید. البته بهتر است که طعم چای سبز شما قوی باشد تا در بابل تی، آن را احساس کنید.
- اگر از عسل برای شیرین کردن بابل تی استفاده می کنید، بهتر است آن را در مرحله اول که چای کماکان داغ است به نوشیدنی اضافه کنید تا کاملا در چای حل شود. برای هر 2 لیوان چای، 2 قاشق غذاخوری عسل کافی است.
- شیر کامل، طعمی فوق العاده به بابل تی می دهد، البته باید بدانید که خامه پرچرب، برترین گزینه برای اضافه نمودن به بابل تی به شمار می آید؛ اما اگر احساس می کنید که خامه آن را خیلی سنگین می نماید، می توانید از ترکیب 50 درصد خامه و 50 درصد شیر بهره ببرید.
- گیاهخواران نیز می توانند با استفاده از شیر نارگیل یا شیر سویا، بابل تی درست نمایند.
- برای تهیه یک بابل تی میوه ای به جای شیر از آب میوه یا نکتار میوه بهره ببرید.
- هر لیوان بابل تی شیر، حدودا حاوی 30 گرم قند و 299 کالری انرژی است.
- طعم و مزه بابل تی کاملا به طعم میوه یا شربتی که شما انتخاب می کنید، بستگی دارد. طعم دهنده ها می توانند طعمی شیرین، تلخ یا حتی ترش داشته باشند.
فواید بابل تی
- انرژی زا: شکر و کافئین موجود در بابل تی انرژی زیادی فراوری می نماید. البته بهتر است برای نوشیدن یک بابل تی سالم در تهیه آن از شکر کمتری بهره ببرید.
- تقویت سیستم ایمنی بدن: چای سبز یکی از پرهوادارترین انواع چای به شمار می آید و منبع غنی طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها مانند کاتچین ها و پلی فنول ها است که می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند. بعلاوه، اگر از میوه های تازه ای چون انبه، توت فرنگی یا کیوی در چای خود بهره ببرید، ویتامین C مورد احتیاج بدن خود را نیز تامین می کنید که خود باعث تقویت بیشتر سیستم ایمنی بدن می شود.
- جلوگیری از سرطان: پلی فنول های موجود در بابل تی چای سبز، می توانند اثرات قابل توجهی بر رادیکال های آزاد شناور در بدن بگذارند. این رادیکال های آزاد، منجر به بیماری های مزمن و سرطان می شوند و به همین علت، اضافه نمودن چای سبز به رژیم غذایی می تواند شما را در برابر بیماری ها محافظت کند.
- محافظت از سلامت قلب: کالری و قند، برای سلامتی قلب و عروق، مضر هستند. آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی بابل تی از ایجاد پلاک در شریان ها جلوگیری نموده و دیواره های رگ های خونی را نیز تقویت می نمایند. توجه داشته باشید که اگر این چای را با میزان زیادی شکر یا شیرین نماینده مصرف کنید، از فواید این چای، بهره ای نخواهید برد.
انواع بابل تی
بابل تی ها در دو دسته کلی قرار می گیرند؛ چای ها (بدون شیر) و چای های شیری. هر دو دسته را می توان با چای سیاه، سبز یا اولونگ (oolong) و با طعم های مختلف (با میوه یا بدون میوه) درست کرد. چای های شیری شامل شیر تغلیظ شده، شیر خشک، شیر بادام، شیر سویا، شیر نارگیل، شیر 2 درصد، شیر خشک بدون چربی یا شیر تازه می شوند.
بعضی از مغازه ها، نسخه های بابل تی همراه با کافی میت بدون لبنیات را نیز به مشتریان خود ارائه می نمایند. جالب است بدانید که بسیاری از چای های شیری در آمریکای شمالی با کافی میت بدون لبنیات درست می شوند. البته بعضی از مغازه های بابو فروشی نیز، اسموتی های به سبک آسیایی را در این منطقه سرو می نمایند که شامل یکی از محصولات لبنی و میوه تازه یا عصاره میوه از جمله لیمو و شهد گیاهی می شوند و چای در تهیه آن ها نقشی ندارد. در حال حاضر، نسخه های گرم بابل تی نیز در بیشتر مغازه ها در دسترس هستند.
قدیمی ترین بابل تی شناخته شده از ترکیب چای سیاه داغ تایوانی، دانه های مرواریدی تاپیوکا، شیر تغلیظ شده و شیره یا عسل درست می شده است. البته با گذشت زمان، انواع مختلف بابل تی در نقاط مختلف دنیا ابداع شدند.
رایج ترین نوع بابل تی به صورت سرد و نه گرم سرو می شود. دانه های مرواریدی تاپیوکا از نشاسته کاساوا درست می شوند که از آمریکای جنوبی در دوران استعمار ژاپن در سال های 1895 تا 1945 به تایوان وارد شد. بابل تی، اولین بار در دهه 1980 در تایوان به محبوبیت رسید، اما ابداع نماینده اصلی این نوشیدنی، معین نیست.
دانه های مرواریدی بزرگ تر تاپیوکا به مرور زمان، جایگزین دانه های مرواریدی کوچک تر شدند و طعم های مختلف به خصوص طعم های میوه ای این نوشیدنی به معروفیت رسیدند. طعم های دیگر ممکن است به فرم پودری، پالپ میوه یا شیره به چای سیاه، سبز یا اولونگ اضافه شوند و سپس با یخ در یک مخلوط کن دستی هم بخورند. ترکیب چای در نهایت در یک لیوان ریخته شده و همراه با تزیینات زیبا سرو می شود. در حال حاضر، بستنی بابل تی و آبنبات بابل تی نیز از محبوبیت بسیاری در تایوان برخوردار هستند.
یک نسخه دیگر از بابل تی در هنگ کنگ وجود دارد که با نام یوئن یونگ (yuenyeung) شناخته می شود و از مواد تشکیل دهنده آن می توان به چای سیاه، قهوه و شیر اشاره نمود. دیگر نسخه های این نوشیدنی، چای ترکیب شده با بستنی یا اسموتی های متشکل از چای و میوه هستند.
اگرچه اصلیت بابل تی به کشور تایوان برمی شود اما بعضی از مغازه های بابل تی فروشی، طعم هایی را از دیگر کشورهای دنیا به این نوشیدنی اضافه نمودند. به طور مثال، ترکیب زعفران، هل، گلاب و گل بامیه با بابل تی در حال حاضر از محبوبیت بالایی در بعضی نقاط دنیا برخوردار هستند.
تاپیوکا (بوبا) و جایگزین های آن
مرواریدهای تاپیوکا، اجسام جویدنی کره ای شکلی هستند که برای تهیه نوشیدنی بابل تی به کار می فرایند. البته گزینه های بسیار دیگری نیز وجود دارند که می توان از آن ها به جای تاپیوکا برای به دست آمدن یک بابل تی با بافتی مشابه استفاده کرد.
دانه های مرواریدی تاپیوکا معمولا سیاه رنگ هستند، زیرا تاپیوکا با شکر قهوه ای مخلوط می شود. مرواریدهای سبز، طعمی شبیه به چای سبز دارند و سفت تر از دانه های تاپیوکای سنتی هستند. مرواریدهای سفید با عصاره جلبک دریایی درست می شوند و به همین علت، سالم تر هستند؛ اما بافت آن ها کمی تردتر است.
ژله به شکل های مختلفی از جمله مکعب ها، ستاره ها یا مستطیل های کوچک و طعم های متنوع مانند انبه، قهوه، چای سبز، نارگیل، کون نیاکو (konjac) و سرخالو درست می شود و جایگزین مناسبی برای تاپیوکا به شمار می آید.
عصاره ماش یا لوبیای آزوکی معمولا به عنوان تزئین روی دسرهای یخ های تراشیده تایوانی استفاده می شوند و می توان از آن ها به عنوان جایگزین تاپیوکا در بابل تی استفاده کرد. گیاه آلوئه (Aloe)، پودینگ تخم مرغ یا کاستارد، ژله گرس (grass jelly) و نشاسته نخل ساگو (sago) نیز می توانند در تهیه بابل تی به کار بفرایند.
پاپینگ بوبا (Popping Boba)، اجسام کروی شکلی هستند که داخل آن ها با آب میوه یا شیره پر شده است. از این ماده غذایی نیز می توان برای تهیه بابل تی استفاده کرد. از طعم های مختلف پاپینگ بوبا می توان به انبه، توت فرنگی، سرخالو، سیب سبز، انار، پرتقال، توت آبی، قهوه، شکلات، کیوی، ماست، موز، لیمو، گیلاس، آناناس، طالبی، میوه گل ساعتی (passion fruit) و گواوای قرمز (red guava) اشاره نمود.
محبوبیت بابل تی
در تایوان
بابل تی، یکی از نمادهای ملی کشور تایوان است. جالب است بدانید که تصویر یک بابل تی طلایی، یکی از طرح های پیشنهادی کاور پاسپورت این کشور بوده است.
در خارج از تایوان
بسیاری از مهاجران تایوانی در کالیفرنیا زندگی می نمایند و به همین علت، مغازه های بابل فروشی بسیاری در اطراف لس آنجلس در طی سال ها افتتاح شده اند. بابل تی، بعلاوه به عنوان نمادی از شهفرایندان چینی آمریکایی لس آنجلس شناخته می شود و آن را با عنوان بوبا در کالیفرنیا می شناسند.
بابل تی از سال 1992 در سنگاپور فروخته می شود؛ اما اوج محبوبیت آن به سال 2001 برمی شود. جالب است بدانید که بیش از 800 تا 1000 لیوان بابل تی در کشور سنگاپور به صورت روزانه خورده می شوند.
سفر به تایوان با طعم بابل تی
تایوان با نوشیدنی بابل تی در سراسر دنیا شناخته می شود. طعم منحصربه فرد چای سرد درکنار شیر پرچرب، عصاره میوه و مرواریدهای جویدنی تاپیویکا، قطعا شما را شگفت زده خواهد نمود.
به محض مزه کردن بابل تی در یکی از روزهای گرم تابستانی در یکی از کافه های دنج شهر تایپه، مرکز تایوان، عاشق آن خواهید شد؛ به طوری که هر روز در پی خوردن این نوشیدنی خواهید رفت.
اگر پیروز به تهیه بابل تی از مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها شدید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگران بنویسید یا از چای خوش طعم و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / tasteatlas.com / thekitchn.com / eater.com / wordnegar.ir / healthynibblesandbits.com