طرز تهیه سوپ نودل فو؛ غذای ملی کشور ویتنام
به گزارش مجله تور مالزی، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه سوپ لذیذ فو، به ویتنام در جنوب شرق آسیا سفر خواهیم کرد.
اگ دوست دارید بدون ترک کردن آشپزخانه تان، از مزه کردن بخشی از مقصد موردعلاقه خود در جهان، لذت ببرید، خبرنگاران مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان را تهیه نموده است تا شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور ویتنام، کشور شالیزارهای وسیع برنج سفر کنیم و سوپ نودل فو (pho)، یکی از غذاهای ملی این کشور را بپزیم.
سوپ فو چیست؟
سوپ معطر و پرادویه نودل فو در ویتنام به عنوان صبحانه قهرمانان شناخته می گردد و متشکل از تکه های گوشت گاو، سینه مرغ یا کوفته و لیموترش است. شما در هر زمانی از روز می توانید از این سوپ خوشمزه لذت ببرید و آن را به عنوان ناهار یا یک عصرانه گرم نوش جان کنید. سوپ نودل فو با عطر مطبوع و طعم منحصربه فرد، غذای ملی ویتنام است و به هیچ وجه نباید مزه کردن آن را در سفر به این کشور از دست بدهید. بیش از بیست نوع فو در ویتنام پخته می گردد و مشهورترین آن ها متعلق به هانوی، مرکز زیبای این کشور است.
سوپ فو از آب گوشت که در آن گوشت گوساله یا مرغ به همراه نودل پخته می گردد، تشکیل شده است و روی آن را با سبزیجات معطری چون گشنیز، ریحان یا نعنا و جوانه گندم، پیاز، و برشی از لیمو تزیین می نمایند. معمولا برای قوی تر کردن طعم این سوپ به آن، هویج، پیازچه، سیر تازه، مارچوبه، قارچ، نمک و فلفل تند اضافه نموده و همراه با سس چیلی یا سس ماهی، آن را سرو می نمایند.
مواد لازم برای آب گوشت
برای 8 نفر
- 2 عدد زنجبیل تازه میانه
- 2 عدد پیاز
- روغن پخت و پز
- 2.25 کیلوگرم استخوان گوشت گاو
- 4.75 لیتر آب
- 1 عدد چوب دارچین
- 1 قاشق چای خوری تخم گشنیز
- 1 قاشق غذاخوری دانه رازیانه
- 5 عدد بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای (در عطاری ها موجود است)
- 2 عدد هل
- 6 حبه سیر
- یک چهارم لیوان سس ماهی
- 2 قاشق غذاخوری شکر
- 1 قاشق چای خوری نمک
مواد لازم برای نودل و چاشنی
- 230 گرم گوشت ران گاو
- 450 گرم نودل برنج
- 10 شاخه نعنا
- 10 شاخه برگ گشنیز
- 10 شاخه ریحان
- نصف پیاز پوست کنده و خلالی
- 2 عدد لیمو که هرکدام به 6 قاچ تقسیم شده باشند
- 2 تا 3 عدد فلفل دلمه قرمز خردشده
- 450 گرم جوانه گندم
- سس چیلی تند
- سس هوی سین
مواد لازم برای سس هوی سین
- 8 قاشق غذاخوری سس سویا
- 4 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
- 2 قاشق غذاخوری عسل
- 4 قاشق چای خوری سرکه سفید
- نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه
- نصف قاشق چای خوری پودر سیر
- سس تند به میزان لازم
دستور پخت آب گوشت
1. زنجبیل و پیازها را از طول نصف کنید و آن ها را روی سینی مخصوص فر قرار دهید.
2. روی آن ها را کمی روغن بمالید و در بالاترین طبقه فر قرار دهید و گریل کنید (در فر، گزینه کباب کردن جوجه و در سولاردوم و مایکروویو، گزینه گریل). گریل کردن را تا زمانی که نیم سوز شوند ادامه دهید، سپس آن ها را از فر بیرون بیاورید و پیازها و زنجبیل را پشت و رو نموده و دوباره گریل کنید. کل این فرایند، حدود 10 تا 15 دقیقه زمان می برد.
3. در یک قابلمه بزرگ، به میزان کافی آب بریزید و بجوشانید و سپس استخوان های گاو را به آن بیفزایید. آب باید به میزان ای باشد که روی استخوان ها را بپوشاند. استخوان ها را به مدت 5 دقیقه با حرارت بالا در آب بجوشانید.
4. استخوان ها را از آب در بیاورید و آب داخل قابلمه را خالی کنید. استخوان ها را به همراه 4.75 لیتر آب سرد، دوباره در قابلمه بریزید. پس از اینکه آب جوشید، زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا استخوان ها بپزند. چربی یا تکه هایی که به روی سطح آب می آیند را جمع کنید و دور بریزید.
5. چوب دارچین، تخم گشنیز، دانه رازیانه، بادیان ختایی، هل و حبه های سیر را در یک کیسه توری بریزید و به آب گوشت داخل قابلمه اضافه کنید. پیاز و زنجبیل زغالی شده، سس ماهی، شکر و نمک را نیز به آن بیفزایید و به مدت 90 دقیقه بپزید.
6. کیسه توری حاوی ادویه جات فو و پیازها را از سوپ دربیاورید و به مدت 90 دقیقه دیگر بپزید.
7. محتویات قابلمه را از یک صافی عبور دهید و آب گوشت را دوباره به قابلمه برگردانید. آن را بچشید و طعم نمک، سس ماهی و شکر آن را تنظیم کنید. آن را کنار بگذراید.
دستور تهیه سس هوی سین
کافی است تمام مواد لازم برای تهیه سس هوی سین را در یک کاسه یا ظرف کوچک مخلوط کنید و سس شما آماده است.
دستور پخت نودل و چاشنی
1. گوشت ران گاو را تا می توانید نازک برش بزنید و خرد کنید.
2. نودل را بر طبق دستورعمل روی بسته آن بپزید تا ترد شوند.
3. آب گوشت را دوباره بجوشانید.
4. دیگر چاشنی ها را برای هر کاسه سرو سوپ، آماده کنید.
5. برای سرو، هر کاسه را با نودل و تکه های گوشت خام پر کنید. آب گوشت در حال جوش را در کاسه ها بریزید و نگران خامی گوشت نباشید، زیرا این آب گوشت جوش، آن ها را می پزد.
6. سوپ فو را با دیگر سبزیجات به جای مانده از جمله پیاز، قاچ های لیمو، فلفل دلمه، جوانه گندم و سس ها تزیین نموده و بالافاصله سرو کنید.
ویدیو
سفر به ویتنام با طعم سوپ فو
خورشید در ویتنام در حال طلوع است و صدای جست و خیز بچه ها در میانه صبح هنوز به گوش نمی رسد. فروشندگان سوپ نودل فو، دکه های خود را برپا نموده اند، بعضی از آن ها تنها چند قابلمه فلزی را روی یک چرخ گذاشته اند در حالی که بعضی دیگر به میزهای پلاستیکی و چرخ دستی های پزرق وبرق، مجهز هستند.
هر چیزی که انتخاب کنید، این آب گوشت است که مهم است. آب گوشت، قلب و روح سوپ فو است و باید مقوی و کاملا مزه دار باشد. طعم بادیان ختایی، تخم گشنیز و هل در آب گوشت کاملا قابل تشخیص است.
نودل ها باید به صورت تازه تهیه شوند و فلفل ها به جای تند بودن، باید طعم ملایمی داشته باشند. جوانه گندم، یک بافت ترد خوشایند به سوپ فو اضافه می نماید.
با افزودن کمی سس ماهی و آب لیموترش، صبحانه شما آماده است. روی یک صندلی پلاستیکی بنشینید و آغاز به سر کشیدن سوپ فوی بی نهایت خاص و لذیذ خود کنید.
آیا تا به امروز پیروز شده اید هیچ یک از غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه غذای ملل را طبخ کنید؟ نظرات شما در مورد این غذا یا دیگر غذاهای کشور ویتنام، می تواند یاری نماینده دیگر خوانندگان خبرنگاران باشد. شما بعلاوه می توانید از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران ، تصاویر خود را در اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet