مبتلایان به تنبلی کبد چه بخورند؟

به گزارش مجله تور مالزی، یک فوق تخصص گوارش و کبد درباره رژیم غذایی که بیماران مبتلا به تنبلی کبد یا سیروز کبدی باید رعایت نمایند، شرح داد.

مبتلایان به تنبلی کبد چه بخورند؟

دکتر سید موید علویان در گفت وگو با خبرنگاران، یکی از مهم ترین مسائل در رابطه با بیماران مبتلا به تنبلی کبد یا سیروز کبدی را رژیم غذایی دانست و گفت: تحقیقات مختلف نشان داده است که یک رژیم غذایی مناسب در بسیاری از موارد باعث تحول شدیدی در بیماری و حال شخص می گردد. البته رژیم غذایی هر بیمار به شدت و وضعیت بیماری اش بستگی دارد، اما اصول کلی همه این رژیم ها یکسان است.

وی با بیان اینکه عناصر تشکیل دهنده مواد غذایی عبارتند از کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی، اضافه نمود: در بیشتر نقاط دنیا، از جمله آسیا و ایران، غلات 70 درصد انرژی مورد احتیاج بدن را تامین می نمایند. از جمله غلات می توان به مواد غذایی چون گندم، برنج، جو، ماکارونی، بلغور، سیب زمینی و ... اشاره نمود. مصرف این گروه از مواد غذایی در افراد مبتلا به سیروز بلامانع است. بیشتر غلات دارای ترکیبات شیمیایی مشابه و آهن و بعضی از ویتامین های گروه B هستند. باید توجه کرد که سیب زمینی به علت داشتن پتاسیم بالا و هضم آسان، ماده غذایی خوبی برای افراد ناتوان و بیماران مبتلا به سیروز است و توصیه می گردد این بیماران در رژیم غذایی روزانه خود مقداری سیب زمینی مصرف نمایند.

علویان ادامه داد: قند معمولی، شکر، عسل و خرما نیز از جمله مواد کربوهیدرات هستند. عسل به دلیل داشتن مواد غذایی ضد عفونی نماینده، از رشد بیش از حد باکتری ها در روده جلوگیری می نماید. عسل همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم و بعضی از ویتامین هاست. به بیماران مبتلا به سیروز توصیه می گردد که در صورت میل داشتن، روزانه یک تا چند قاشق مرباخوری عسل بخورند. خرما نیز به دلیل داشتن مواد معدنی مناسب و فیبر غذایی و انرژی بالا و قابل هضم، ماده غذایی خوبی است و می توان روزانه یک تا دو عدد مصرف کرد. البته اگر مبتلا به دیابت هستید، باید رژیم غذایی خاص آن را رعایت کنید و در این مورد با پزشک معالج خود مشورت کنید.

علویان با بیان اینکه پروتئین نیز از مهم ترین اجزاء غذایی محسوب می گردد، گفت: از آنجایی که پروتئین موجود در گوشت قرمز حیوانی، آمونیاک بیشتری فراوری می نماید، باید به جای آن بیشتر از گوشت سفید مانند ماهی و مرغ و پروتئین های گیاهی نظیر غلات، سیب زمینی و سویا استفاده کرد. بر این اساس توصیه می کنیم بیش از دو بار در هفته گوشت قرمز مصرف نکنید. توصیه می گردد در رژیم غذایی خود هر روز یا یک روز در میان مقداری ماهی از نوع گوشت سفید مصرف کنید. اولا ماهی باید کباب شده و یا آب پز باشد و ثانیا پوست آن را نخورید.

وی با بیان اینکه چربی یا روغن در زمره مواد غذایی با قدرت انرژی زایی بالا محسوب می گردد، گفت: چربی ها ممکن است منشأ گیاهی یا حیوانی داشته باشند. روغن های گیاهی نظیر نارگیل، دانه پنبه، بادام زمینی، زیتون و آفتابگردان دارای چربی های بسیار مناسبی برای بیماران مبتلا به سیروز است. بر این اساس توصیه می گردد بیماران مبتلا به سیروز از خوردن چربی های حیوانی و به اصطلاح اشباع شده نظیر کره، روغن حیوانی و خامه خودداری نمایند و به جای آنها از چربی های سبک گیاهی و به اصطلاح اشباع نشده نظیر مارگارین (کره نباتی)، روغن زیتون، روغن ماهی و روغن آفتابگردان استفاده نمایند. در عین حال مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم و... نیز از اجزای اصلی و لازم برای بدن هستند و افراد مبتلا به سیروز باید در حد معمول و کمی بیشتر از معمول آنها را دریافت نمایند. این مواد در سبزیجات و میوه ها و بسیاری از غلات به وفور یافت می شوند و محدودیتی برای آنها وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 312

به "مبتلایان به تنبلی کبد چه بخورند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مبتلایان به تنبلی کبد چه بخورند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید