طرز تهیه واویشکا؛ خوراک ساده و لذیذ گیلانی

به گزارش مجله تور مالزی، با طرز تهیه واویشکا، یکی از غذاهای محلی استان گیلان با اصالتی از کشور روسیه آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، یک غذای آسان و لذیذ شمالی بپزید.

طرز تهیه واویشکا؛ خوراک ساده و لذیذ گیلانی

واویشکا، یکی از خوراک های پرطرفدار و لذیذ گیلانی است که خاستگاه آن به کشور روسیه برمی گردد. این غذای خوشمزه پس از جنگ جهانی دوم به آشپزخانه گیلانی راه پیدا کرد و به یکی از محبوب ترین غذاهای این منطقه تبدیل شد. واویشکا را می توان با انواع گوشت (مرغ، گوشت تکه ای و گوشت چرخ نموده یا دل و جگر مرغ یا گوسفند) یا به صورت کاملا گیاهی درست کرد. تخم مرغ، سیر، پیاز، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، آب لیموی تازه و ادویه از دیگر مواد تشکیل دهنده واویشکا هستند.

واویشکا از تنوع بی نظیری برخوردار است و می توان آن را با سیب زمینی یا بادمجان نیز درست کرد. این غذا را معمولا با پلو یا نان تازه در کنار سبزی خوردن، سالاد و ماست سرو می نمایند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه واویشکا و انواع آن آشنا کنیم و نکات طلایی پخت این غذای خوشمزه گیلکی را به شما آموزش دهیم.

هرآنچه باید درباره واویشکا بدانید:

  • طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ نموده
  • طرز تهیه واویشکا با گوشت تکه ای
  • طرز تهیه واویشکا مرغ
  • طرز تهیه واویشکا بادمجان
  • طرز تهیه واویشکا با جگر سفید
  • طعم واویشکا

طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ نموده

مواد لازم برای چهار نفر

  • 300 گرم گوشت چرخ نموده
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • 4 عدد گوجه فرنگی میانه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • 5 عدد سیب زمینی میانه
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نصف لیوان آب جوش
  • 4 عدد تخم مرغ
  • روغن به میزان لازم
  • جعفری یا پیازچه خرد شده برای تزیین
  • نان تازه یا برنج برای سرو

طرز تهیه

مرحله اول:

پیازهای نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. در ادامه زردچوبه و فلفل را به پیازها بیفزایید و کمی تفت دهید.

مرحله دوم:

گوشت چرخ نموده را در تابه بریزید و آن را با پیازها مخلوط کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس به گوشت نمک اضافه کنید.

مرحله سوم:

رب گوجه فرنگی را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز گردد و بوی خامی آن از بین برود. سپس گوجه فرنگی های نگینی خرد شده را در تابه بریزید و با گوشت مخلوط کنید. حرارت زیر تابه را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت با آب گوجه فرنگی بپزد.

مرحله چهارم:

پس از کشیده شدن آب گوجه فرنگی، نصف لیوان آب جوش را در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا گوشت برای 20 دقیقه کاملا بپزد و واویشکا جا بیفتد.

مرحله پنجم:

در حین پخت گوشت، سیب زمینی ها را در یک تابه جداگانه در روغن سرخ کنید.

مرحله ششم:

پس از کشیده شدن کامل آب واویشکا و به روغن افتادن آن، تخم مرغ را در تابه بریزید و هم بزنید تا کاملا مخلوط گردد و بپزد.

مرحله هفتم:

واویشکا را در ظرف سرو بکشید و آن را با سیب زمینی سرخ نموده و جعفری یا پیازچه خرد شده تزیین کنید. واویشکا را با نان تازه یا پلو به سر میز بیاورید.

نکات مهم

  • در صورت تمایل، کمی دارچین و رب انار در واویشکا بریزید.
  • شما می توانید از میزانی گرد غوره یا آب لیموی تازه برای مزه دار کردن واویشکا گوشت چرخ نموده بهره ببرید.
  • اگر یک غذای اصیل گیلانی می خواهید، دو حبه سیر رنده شده را نیز همراه با پیاز تفت دهید.
  • ماست و خیار، گزینه مناسبی برای سرو در کنار واویشکا است.
  • واویشکا را معمولا کمی تند می پزند؛ پس در ریختن فلفل دست و دل باز باشید.
  • طرز تهیه واویشکا یا سیب زمینی به همین ترتیب است. بعضی افراد، سیب زمینی سرخ نموده را در واویشکا می ریزند؛ اما بهتر است که سیب زمینی را به صورت جدا و در هنگام سرو به غذا اضافه کنید.

طرز تهیه واویشکا با گوشت تکه ای

مواد لازم برای سه نفر

  • 200 گرم گوشت تکه ای ریز خرد شده
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • 5 تا 6 عدد گوجه فرنگی میانه پوره شده
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • یک قاشق چای خوری سماق قرمز
  • آبغوره به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول:

پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد.

مرحله دوم:

گوشت تکه ای، فلفل سیاه و زردچوبه را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. سپس پوره گوجه فرنگی، آبغوره و سماق را در تابه بریزید. درب تابه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت بپزد و آب گوجه فرنگی کشیده گردد.

مرحله سوم:

میزان کافی نمک به واویشکا اضافه کنید. اگر احساس می کنید که گوشت نپخته است، کمی آب جوش در تابه بریزید. صبر کنید تا واویشکا به روغن بیفتد و آب آن کاملا خشک گردد.

مرحله چهارم:

واویشکا را با نان سرو کنید. نوش جان!

طرز تهیه واویشکا مرغ

مواد لازم برای سه نفر

  • 200 گرم سینه مرغ ریز خرد شده
  • 2 عدد سیب زمینی میانه
  • یک عدد پیاز
  • 2 حبه سیر
  • یک عدد گوجه فرنگی پوره شده
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • یک عدد فلفل دلمه ای نگینی
  • یک عدد فلفل سبز
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
  • زعفران به میزان لازم
  • نان تازه یا برنج برای سرو

طرز تهیه

مرحله اول:

پیازهای نگینی خرد شده را در روغن بریزید و آن ها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

مرحله دوم:

سیر رنده شده، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را در تابه بریزید و همراه با پیازها تفت دهید. پس از حدود یک دقیقه تفت دادن و بلند شدن بوی سیر و ادویه ها، تکه های مرغ را در تابه بریزید و آن ها را نیز تفت دهید تا رنگشان تغییر کند و کاملا سرخ شوند.

مرحله سوم:

رب گوجه فرنگی را در تابه برزید تا رنگش باز گردد و بوی خامی آن از بین برود.

مرحله چهارم:

پوره گوجه فرنگی را به مواد داخل تابه بیفزایید و همه مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم:

فلفل دلمه ای و فلفل سبز خرد شده را در تابه بریزید و برای چند دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس آب لیموی تازه، زعفران دم نموده و نصف پیمانه آب جوش را در تابه بریزید؛ شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا واویشکا برای حدود 10 دقیقه بپزد.

مرحله ششم:

در حین پخت مرغ و سبزیجات، سیب زمینی ها را در تابه ای جداگانه در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.

مرحله هفتم:

واویشکا را به همراه سیب زمینی های سرخ نموده در ظرف سرو بکشید و با نان تازه یا پلو سرو کنید.

نکات مهم

  • شما می توانید از ادویه های دیگری مانند آویشن یا کاری نیز برای مزه دار کردن مرغ بهره ببرید.
  • برای طبخ واویشکا معمولا از سینه و فیله مرغ استفاده می نمایند؛ اما شما می توانید از ران مرغ پخته و ریش ریش شده هم برای تهیه این خوراک بهره ببرید.
  • در واویشکا مرغ مجلسی می توان از فلفل دلمه ای های رنگی نیز استفاده کرد.
  • بعضی افراد، واویشکا مرغ را به صورت خوراک و کمی آبدار درست می نمایند؛ اما باید بدانید که واویشکا در کل، غذایی کم آب است.

طرز تهیه واویشکا بادمجان

واویشکا گوشت و بادمجان، غذایی فوق العاده خوشمزه است که افراد علاقه مند به بادمجان، بدون شک عاشق آن خواهند شد. برای تهیه این خوراک خوشمزه که می توان آن را به صورت گیاهی یا با انواع گوشت (مرغ، گوشت تکه ای یا گوشت چرخ نموده) طبخ کرد، به بادمجان قلمی، پیاز، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه احتیاج دارید.

مواد لازم برای هشت نفر

  • 10 عدد بادمجان قلمی
  • 500 گرم گوشت چرخ نموده
  • 2 عدد پیاز میانه
  • 5 عدد گوجه فرنگی میانه
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نصف لیوان آب جوش
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • 6 عدد تخم مرغ

طرز تهیه

مرحله اول:

بادمجان ها را سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.

مرحله دوم:

پیازهای نگینی خرد شده را در تابه ای دیگر سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند. نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازها بیفزایید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند گردد.

مرحله سوم:

گوشت چرخ نموده را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و آن را نیز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید و آن را سرخ کنید تا رنگ رب باز گردد و بوی خامی آن از بین برود.

مرحله چهارم:

پوره گوجه فرنگی را به مواد داخل تابه اضافه و شعله گاز را کم کنید تا گوشت بپزد و آب گوجه ها کشیده گردد. سپس نصف لیوان آب جوش را در تابه بریزید و واویشکا را برای 10 دقیقه دیگر بپزید تا آب آن کشیده گردد و گوشت بپزد. بادمجان های سرخ نموده را به واویشکا اضافه کنید و پخت را برای 10 دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز ادامه دهید.

مرحله پنجم:

تخم مرغ ها را روی واویشکا بشکنید و اجازه دهید تا تخم مرغ ها سفت شوند و خودشان را بگیرند.

مرحله ششم:

واویشکا گوشت و بادمجان را همراه با پلو سرو کنید.

نکات مهم

  • شما می توانید با حذف گوشت و تخم مرغ، غذایی کاملا گیاهی داشته باشید.
  • به جای گوشت چرخ نموده، می توان از مرغ یا گوشت تکه ای نیز استفاده کرد.
  • در بعضی طرز تهیه ها از سیر رنده شده و قارچ خرد شده نیز در واویشکا استفاده می گردد.

طرز تهیه واویشکا با جگر سفید

مواد لازم برای چهار نفر

  • نصف یک دست جگر سفید گوسفند
  • نصف یک دست دل گوسفند
  • یک عدد گوجه فرنگی
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده (اختیاری)
  • یک عدد پیاز پوست
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول:

پیاز نگینی خرد شده را در کمی کره یا روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را در تابه بریزید و همراه با پیازها، خوب سرخ کنید.

مرحله دوم:

جگر سفید و دل را چرخ کنید. علاوه بر این، می توانید در این غذا از جگر سیاه بهره ببرید و آن را به صورت تکه ای برش بزنید و در غذا بریزید. تهیه این غذا با جگر سفید و بدون دل هم امکان پذیر است.

مرحله سوم:

جگر و دل چرخ شده را همراه با رب گوجه فرنگی به پیاز بیفزایید و آن را سرخ کنید تا رنگ رب باز گردد. سپس گوجه فرنگی نگینی خرد شده، آب جوش و زعفران دم نموده را در تابه بریزید، درب تابه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا آب گوجه کشیده گردد و دل و جگر بپزند.

مرحله چهارم:

واویشکا را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان به سر میز بیاورید.

طعم واویشکا

واویشکا، خوراک ساده و لذیذ شمالی است که به سرعت در خانه آماده می گردد. این غذا را می توان با انواع گوشت یا به صورت کاملا گیاهی طبخ کرد. یک کاسه واویشکای خوش رنگ و لعاب در کنار پلوی زعفرانی، سیب زمینی سرخ نموده و ماست و خیار درست همان چیزی است که برای تجربه حس و حال سفره های شمالی به آن احتیاج دارید.

اگر دوست دارید یک واویشکا خوشمزه در خانه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه انواع واویشکا ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. اگر پیروز به درست کردن این خوراک خوشمزه شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

طرز تهیه واویشکا مرغ چیست؟

برای تهیه واویشکا مرغ باید پیاز و سیر را همراه با ادویه ها (فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک) تفت دهید. بعد تکه های مرغ را اضافه و سرخ کنید. رب گوجه، پوره گوجه، فلفل دلمه ای، فلفل سبز، آب لیمو، زعفران و نصف پیمانه آب جوش را در تابه بریزید؛ شعله گاز را کم کنید تا واویشکا بپزد.

طرز تهیه واویشکا با جگر سفید چگونه است؟

برای تهیه واویشکا با جگر سفید باید جگر سفید و دل را چرخ کنید و به پیازداغ بیفزایید. سپس ادویه ها، رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی، آب جوش و زعفران دم نموده را در تابه بریزید؛ درب تابه را ببندید تا آب گوجه کشیده گردد و دل و جگر بپزد.

منبع: کجارو / آرگا / افق کوروش / نمناک / chishi.ir / بیتوته
انتشار: 4 دی 1403 بروزرسانی: 4 دی 1403 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 2337

به "طرز تهیه واویشکا؛ خوراک ساده و لذیذ گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه واویشکا؛ خوراک ساده و لذیذ گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید