کدام مواد غذایی خاصیت خنثی کنندگی سموم در آلودگی هوا را دارند؟
به گزارش مجله تور مالزی، مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در هوای آلوده باید بعضی مواد غذایی که خاصیت خنثی کنندگی مواد سمی موجود در هوا را داشته باشند، مصرف کرد.
نسرین علیزاده در مصاحبه با ایسنا اظهار کرد: در شرایط آلودگی هوا مصرف غذا هایی که حاوی آنتی اکسیدان های سلنیوم و بتاکاروتن هستند توصیه می گردد.
وی اضافه نمود: با استنشاق هوای آلوده، میزان زیادی رادیکال آزاد در بدن فراوری می گردد که سبب کاهش توان فرد در انجام کار های روزمره زندگی شده و حتی در درازمدت می تواند بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی عروقی و انواع سرطان را ایجاد کند.
وی عنوان نمود: برای به حداقل رساندن عواقب ناشی از تجمع رادیکال های آزاد در بدن، مصرف آنتی اکسیدان ها را در رژیم غذایی افزایش دهید؛ سبزیجات و میوه های حاوی بتاکاروتن مثل طالبی، انبه، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو و مواد غذایی حاوی سلنیوم که در غذا های دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس دار مفید است.
علیزاده اضافه نمود: مواد غذایی مانند کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیموشیرین، نارنگی، پرتقال و برگ سبز کاهو که غنی از ویتامین C هستند نیز توصیه می گردد. البته مصرف جوانه گندم، روغن های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز که منابع ویتامین E هستند را هم از قلم نیاندازید.
وی توضیح داد: به خصوص اگر شغلتان طوری است که باید بیشتر در هوای آزاد باشید، این ویتامین می تواند مسمومیت ناشی از آلودگی هوا را خنثی کند، منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم مرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانه تان باشند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان نمود: مواد غذایی که سرشار از پکتین هستند، سرب موجود در هوا را می گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول های بدن می شوند، مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوه هایی مانند پرتقال و توت فرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.
وی اظهار کرد: در هوای آلوده باید بیشتر از همواره شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت می گردد، همگی خنثی نماینده سموم هستند و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، باید مصرف شیر و لبنیات بیش ازپیش گردد.
وی عنوان نمود: مصرف شیر و فرآورده های آن باعث نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می گردد و به علت وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می نمایند، التهابات و بیماری های دستگاه گوارش را کاهش می دهد.
علیزاده با بیان اینکه افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می گیرند، گفت: نوشیدن آب کافی به کلیه ها یاری می نماید تا املاح اضافی از بدن خارج گردد و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند. بعلاوه رژیم غذایی کم چرب در روز هایی که آلودگی هوا بالاست پیشنهاد می گردد.
منبع: فرارو