10 ماده غذایی برای درمان یبوست

به گزارش مجله تور مالزی، محققان می گویند علاوه بر داشتن رژیم غذایی سالم و سرشار از فیبر، افرادی که مستعد ابتلا به یبوست هستند بهتر است به طور مستمر ورزش نمایند. زنان باردار نیز در ماه های پایانی برای جلوگیری از یبوست باید از ملین استفاده نمایند.

10 ماده غذایی برای درمان یبوست

یبوست یکی از بیماری های رایج در میان مردم است که می تواند عوارض زیادی برای بدن داشته باشد. احتیاجی به خجالت کشیدن نیست، گاهی برای هر انسانی پیش می آید که به سختی اجابت مزاج می نماید. یبوست زمانی رخ می دهد که به دلیل انسداد روده عظیم، فرد نمی تواند مدفوع را از بدن دفع کند و یا این امر به سختی و با درد انجام می گردد.

متخصصان می گویند دلایل متعددی در ابتلای فرد به یبوست دخیل هستند. از آن جمله بیماری های گوارشی مانند تنبلی کلون که منجر به عبور آهسته مواد از روده می گردد، دیابت، کم کاری تیروئید و سرطان روده را می تواند نام برد.

عوامل دیگری نیز در ایجاد یبوست در فرد تاثیرگذار هستند که رژیم غذایی کم فیبر، استرس، کم تحرکی، کهولت سن و بارداری از آن جمله هستند. در این گزارش 10 ماده غذایی جادویی که می تواند مانع از ابتلای فرد به را یبوست بگردد را معرفی می کنیم.

1- خانواده توت ها

مصرف غذا های حاوی فیبر می تواند به هضم خوب غذا و جلوگیری از ابتلای فرد به یبوست یاری شایانی کند. خانواده توت ها در راس میوه هایی قرار دارند که حاوی فیبر بالا هستند. این میوه ها شامل تمشک، توت، شاه توت، توت فرنگی و بلوبری می گردد.

هر یک فنجان از این میوه ها شامل نزدیک به 8 گرم فیبر است. در عین حال، به دلیل آنکه این میوه ها آب دار هستند می توانند به آب رسانی به روده ها و فرآیند دفع مدفوع یاری عظیمی نمایند. خانواده توت ها را می توان روزانه به صورت تنقلات و یا به صورت اسموتی (میوه مخلوط شده) مصرف کرد. متخصصان می گویند مصرف خانواده توت ها به دلیل داشتن فیبر بالا، بهترین تنقلات برای میان وعده است.

2- قهوه

اگر زمانی که پس از صرف قهوه صبحگاهی سریعاً به توالت مراجعه می کنید، این موضوع اتفاقی نیست. دلیل منطقی برای این کار وجود دارد و آن قهوه ای است که مصرف نموده اید. قهوه دارای موادی است که باعث تحریم عضلات روده می گردد و برای بعضی انسان ها مانند یک ملین (ضدیبوست) عمل می نماید.

3- دانه های چیا

دانه های چیا بسیار کوچک، اما قوی هستند. هر 30 گرم از دانه های چیا دارای بیش از 10 گرم فیبر است که می تواند 42 درصد احتیاج روزانه بدن را تامین کند. دانه های چیا پس از تماس با آب، متورم و عظیم شده و مانند ژله عمل می نماید. این عمل باعث می گردد مدفوع نرم شده و عبور آن ها از روده و دفع آن آسان گردد.

اگر نتوانستید دانه های چیا پیدا کنید، می توانید از تخم شربتی بهره ببرید. تخم شربتی از دیرباز در میان ایرانیان رواج دارد و همانند دانه های چیا عمل می نماید و می تواند راه چاره مناسبی برای جلوگیری از یبوست و دفع راحت مدفوع باشد.

4- خانواده آلو ها

خانواده میوه آلو بهترین درمان برای افراد مبتلا به یبوست است. آلو ها دارای فیبر غیرمحلول هستند. این نوع فیبر باعث رسیدن آب به روده عظیم و اضافه شدن آن به مدفوع تجمع شده می گردد. همچنین این میوه به دلیل دارا بودن سوربیتول می تواند سرعت حرکت مدفوع در روده را افزایش دهد. سوربیتول یک قند الکلی است که در بعضی میوه ها یافت می گردد و برای حرکت مناسب روده ها بسیار مفید است.

5- کلم بروکلی

تا به حال به این نکته دقت نموده اید که چرا در بعضی موارد کلم بروکلی بوی بدی می دهد؟. این بوی بد به دلیل ماده ای به نام سولفورافان در آن است. این ماده می تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع گردد، اما مهم تر از آن می تواند مانع از رشد بیش از حد میکروارگانیسم های دستگاه گوارشی گردد. این میکروارگانیسم ها می توانند در فرآیند هضم سالم مواد غذایی در معده و روده تداخل ایجاد نموده و باعث ایجاد یبوست در فرد گردد.

6- حبوبات

حبوباتی مانند نخود، نخود فرنگی، لوبیا و عدس بهترین گزینه برای مصرف افرادی است که به یبوست مبتلا شده اند. این مواد غذایی می توانند به سادگی باعث برطرف یبوست در افراد شوند، زیرا دارای فیبر بالایی هستند. برای مثال یک فنجان عدس بیش از 15 گرم فیبر دارد. افراد می توانند از عدس در سوپ یا سالاد در کنار غذا استفاده نمایند.

یکی از خوراکی هایی که می تواند به عنوان تنقلات مصرف گردد، لوبیای بو داده است. این خوراکی بسیار مفید است و به دلیل دارا بودن فیبر می توان از آن به عنوان تنقلاتی سالم برای بچه ها استفاده کرد.

7- کنگر فرنگی

کنگر فرنگی خاصیت فوق العاده ای برای مقابله با یبوست دارد. علاوه بر دارا بودن فیبر، این ماده غذایی دارای اینولین است. اینولین یک هوموپلی ساکارید است که از طریق آنزیم های روده هضم نمی گردد و از سوی باکتری های مفید دستگاه گوارش به عنوان غذا جذب می گردد. این باکتری ها در هضم غذا و کارکرد درست دستگاه گوارش بسیار اهمیت دارند. زمانی که در کارکرد سیستم گوارشی تعادل به وجود بیاید، احتمال ابتلای فرد به یبوست کاهش می یابد.

8- انجیر

انجیر یک خوراکی دوست داشتنی و مفید برای سلامت بدن است. خوردن 5 عدد انجیر در طول روز می تواند 5 گرم فیبر لازم بدن را تامین کند. انجیر یک ماده غذایی مناسب برای مصرف به همراه چای و نیز افزودن به سالاد است. مصرف انجیر می تواند حرکت مواد در روده عظیم را تسهیل کند و باعث دفع راحت مدفوع گردد.

9- گلابی

گلابی میوه ای است که مبتلایان به یبوست کمتر به آن توجه دارند. یک گلابی کوچک می تواند نزدیک به 6 گرم فیبر مورد احتیاج بدن را تامین کند. گلابی میوه ای شیرینی است و می توان آن را در میان وعده بچه ها گنجاند.

10- اسفناج

اسفناج سرشار از فیبر و منیزیم است. منیزیم از مواد معدنی مورد احتیاج برای کارکرد درست دستگاه گوارش است. منیزیم می تواند باعث تحریک حرکات روده و نیز سهولت آبرسانی به روده عظیم گردد. مصرف اسفناج مانع از ابتلای افراد به یبوست و نیز دفع راحت مدفوع می گردد.

محققان می گویند علاوه بر داشتن رژیم غذایی سالم و سرشار از فیبر، افرادی که مستعد ابتلا به یبوست هستند بهتر است به طور مستمر ورزش نمایند. زنان باردار نیز در ماه های پایانی برای جلوگیری از یبوست باید از ملین استفاده نمایند.

منبع: فرادید
انتشار: 15 مهر 1399 بروزرسانی: 15 مهر 1399 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 1124

به "10 ماده غذایی برای درمان یبوست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ماده غذایی برای درمان یبوست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید