طرز تهیه خورشت هویج؛ اگر در پی یک طعم خاص هستید
به گزارش مجله تور مالزی، خورشت هویج یکی از انواع خورشت های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام های خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته می گردد.

مواد لازم:
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- آلو خورشتی: 100 گرم
- هویج یا زردک: 400 گرم
- روغن مایع: به اندازه کافی
- گوشت خورشتی: 400 گرم
- زعفران دم نموده: به اندازه کافی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه و دستور پخت:
1. برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و اندازهی روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
2. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم گردد سپس اندازهی زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی (مانند خورشت قیمه) خرد کنید.
3. پس از خرد کردن گوشت آن را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ گردد و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
4. در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. برای این منظور هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید.
5. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و اندازهی روغن داخل تابه بریزید سپس هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر بیشتر هویج ها را تفت دهید خورش در خاتمه زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می گردد خواص هویج ها از بین برود.
6. در ادامه آلوهای خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله اندازهی نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
7. 30 دقیقه مانده به خاتمه پخت خورش زعفران دم نموده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل اندازهی آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در خاتمه اجازه دهید آب خورش کم گردد و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید.
8. برای تزیین خورش هویج می توانید از خلال پسته و زرشک بهره ببرید. برای این منظور اندازهی زرشک و خلال پسته را در اندازه کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش بهره ببرید.
منبع: ایرنا زندگی