طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش قجری و رسمی

به گزارش مجله تور مالزی، رب انار دو مدل قجری (با گوشت دانه های انار) و رسمی (با آب انار) دارد. نوع گوشتی در شمال کشور مرسوم است و نوع رسمی آن در شهرهای مرکزی مانند شهرضا، اصفهان، ساوه و … . در این مطلب بهترین روش تهیه رب انار غیظ و خوشمزه را به شما ارائه خواهیم داد.

طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش قجری و رسمی

طرز تهیه رب انار گوشتی ترش قجری

در تهیه این رب، گوشت یا همان پالپ میوه انار هم وجود دارد؛ از این رو به آن گوشتی نیز گفته می گردد. طرز تهیه رب انار ترش شمالی نیز به همین روش است که با انارهای ارگانیک ترش جنگلی تهیه می گردد.

مواد لازم
انار ترش ترجیحا جنگلی8 کیلو
نمک1 قاشق مرباخوری در صورت دلخواه

 

طرز تهیه رب انار قجری غلیظ و ترش

  • انارها را شسته، تاج آنرا جدا نموده آنها را دان می کنیم.
  • دانه انارها را داخل دیگ مسی می ریزیم و به مقدار لازم به آن آب اضافه می کنیم؛ سپس آن را می جوشانیم تا گوشت انار کاملاً نرم گردد.
  • در مرحله بعدی دانه های پخته شده را در صافی می ریزیم تا هسته ها جدا شوند
  • گوشت انار رد شده از صافی را داخل دیگ مسی ریخته و با شعله ملایم آنرا می جوشانیم.
  • در طی مرحله جوشاندن بایستی دیگ را هم بزنیم تا رب انار ته نگیرد.
  • عمل جوشاندن را آنقدر ادامه می دهیم تا رب کاملاً سفت و به رنگ قهوه ای تیره گردد.
  • رب انار قجری ماندگاری طولانی دارد و می توان آن را خارج از یخچال هم نگهداری نمود.

طرز تهیه رب انار مرحله به مرحله رسمی

طرز تهیه رب انار ساوه و شهرضا به همین صورت بوده و بسیار با کیفیت و عالی می باشد. در این نوع خبری از گوشت انار نیست و صرفا آب انار است که غلیظ می گردد؛ از همین روی این رب نسبت به نوع گوشتی، گرانتر و با ارزش تر است.

مواد لازم
آب اناربه میزان لازم
نمکبه میزان لازم

 

طرز تهیه رب انار ملس خوشمزه خانگی

  • ابتدا انارها رو بشویید و از وسط نصف کنید.
  • با دستگاه آب انار گیر دستی یا ماشینی، آب انارها رو بگیرید و برای اطمینان از یک صافی رد کنید.
  • آب انارها رو توی یک قابلمه سایز عظیم بریزید تا سطح تماس آب انار ها و شعله گاز زیاد باشد و زودتر تبخیر گردد.
  • از همان اول شعله گاز را زیاد کنید و تا حدودا 5 ساعت با شعله زیاد اجازه دهید تا آب اضافی تبخیر گردد.
  • از همان ابتدا تا انتهای کار هر زمان که روی آب انارها را کف گرفت،کف ها را جدا کنید.
  • بعد از 5 ساعت شعله را ملایم کنید و باز هم 1 الی 2 ساعت دیگر اجازه دهید تا آب اضافی تبخیر گردد و رب غلظت بگیرد. (فقط حواستان باشد از این 5 ساعت به بعد هر چند دقیقه، هم بزنید تا ته نگیرد و به اصلاح نسوزد؛ چون وقتی کمی غلظت گرفت زود ته میگیرد و مزه ربت تلخ میگردد.)
  • در آخر یکی دو قاشق از رب را در یک پیش دستی بریزید؛ چند دقیقه اجازه دهید تا خنک گردد. (وقتی سرد میگردد غلظت رب بیشتر میگردد) اگر از غلظت رب راضی بودید، یک قاشق نمک برای ماندگاری بالا به رب اضافه کنید، هم بزنید و بعد از پنج دقیقه خاموش کنید.
  • (در کل بعد از 6 ساعت جوشیدن، غلظت خوبی حاصل می گردد)
  • بعد از سرد شدن، در شیشه هایی که شسته و کامل خشک شده اند بریزید.
  • نیازی به یخچال نیست و در جای خشک و خنک ماندگاری بالایی دارد.

رب انار برای مصارفی مثل فسنجان، مرغ ترش، ماهی کباب، کباب ترش، سس انار، جوجه کباب و … کاربرد دارد.

سخن آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. از قلم نیاندازید که شما می توانید نظرات و سوالات خود را در پایین همین صفحه با کارشناسان آشپزی ما در میان بگذارید.

انتشار: 22 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1401 گردآورنده: malaysiatoursnet.ir شناسه مطلب: 1553

به "طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش قجری و رسمی" امتیاز دهید

20 کاربر به "طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش قجری و رسمی" امتیاز داده اند | 4.8 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش قجری و رسمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید