3197 کیلومتر مسیر ریلی در کشور در حال احداث است
به گزارش مجله تور مالزی، به گزارش خبرنگاران، خیرالله خادمی معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور که عصر دوشنبه همراه وزیر راه و شهرسازی به قزوین سفر نموده بود در حاشیه بازدید از پروژه راه آهن قزوین به رشت در مصاحبه با خبرنگاران اظهارداشت: مهمترین رسالت ما ساخت و توسعه حمل و نقل کشور و تامین زیرساختهاست که در این راستا ایجاد مسیرهای جدید ریلی، بزرگراه، آزاد راه و راه اصلی با این معاونت است که در سال گذشته ساخت راه روستایی هم به ما سپرده شده است.

3197 کیلومتر مسیر ریلی در حال احداث است
وی اضافه نمود: در حال حاضر در بخش ریلی حدود 5 هزار کیلومتر درحال مطالعه و 3197 کیلومتر شبکه در حال انجامست و بیش از 970 کیلومتر هم برای اتصال 5 مرکز استان به شبکه سراسری راه آهن در دست تکمیل شدن و آماده افتتاح است که برای تکمیل شدن آن شش هزار میلیارد تومان احتیاج است.
خادمی یادآورشد: اتصال شبکه ریلی ایران به افغانستان به وسیله خواف به هرات هم صورت می گیرد که سال قبل با بهره برداری از 440 کیلومتر راه آهن دو مرکز استان به شبکه سراسری اتصال پیدا کرد.
معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اعلام کرد: سال جاری سومین مرکز استان در آذربایجان غربی اتصال پیدا کرد و تا سرانجام سال 970 کیلومتر تکمیل می گردد که برای این میزان حدود 6 هزار میلیارد تومان و برای مطالبات پیمانکاران هم تا یک هزار میلیارد تومان احتیاج است.
3200 کیلومتر پیشرفت فیزیکی 40 تا 50 درصد دارد
وی گفت: در حال حاضر در کشور بیش از 2400 کیلومتر آزادراه در کشور داریم و ساخت 1167 کیلومتر آزاد راه در حال انجامست و در آینده یک حرکت خوبی در بهره برداری از ازادراهها خواهیم داشت.
خادمی اظهارداشت: یکی از طرح های آزادراهی ساخت کنار گذر تهران از چرم شهر به سمت شهر آبیک است که 158 کیلومتر مسافت آن است که بالای 70 درصد پیشرفت دارد و کوشش می کنیم تا سال آینده تکمیل گردد.
وی اضافه نمود: 16 هزار و 800 کیلومتر بزرگراه و 25 هزار کیلومتر راه اصلی در کشور موجود است همچنین 7800 کیلومتر بزرگراه در حال انجام داریم.
خادمی در خصوص احداث جاده قزوین به رحیم آباد و کلاچای گفت: تکمیل راه کلاچای به میزان اعتبار تخصیص یافته بستگی دارد و خوشبختانه در 7 محور برای اتصال به شمال کشور جاده درحال احداث داریم که با احتساب استان گلستان مسیرهای دسترسی به شمال در 11 محور مسیر جاده ای داریم که با منابع اعتباری تکمیل می گردد و عبور از ارتفاعات البرز بالای 1000 میلیارد تومان اعتبار می خواهد.
وی در مورد پروژه قزوین، الموت به تنکابن هم اظهارداشت: اجرای این پروژه از سه سال قبل به این معاونت داده شده اما آنچه از سال 86 عملیاتی و با منابع استانی شروع شد و از سال 90 به بعد هم ردیف اعتباری مستقل گرفته و یک تصویب اعتباری هم با فروش اوراق فولاد خوزستان مشخص شده تا کار تسریع گردد.
خادمی اضافه نمود: همه مطالعات این پروژه صورت گرفته و در محدوده مازندران 30 کیلومتر در تنکابن کار صورت گرفته و در برخی محدوده ها احتیاجمند ساخت تونل در حجم بالایی هستیم که در برخی مناطق باید تا 18 کیلومتر تونل بزنیم که اجرا در ارتفاع 2500 متری بسیار سخت است البته در محور الموت از پیشرفت قابل قبولی برخوردار است.
وی در خصوص توجه به کیفت اجرای پروژه های راهسازی هم گفت: حدود 1600 پروژه داریم که کیفیت ساخت و سازها مناسب است و هر چقدر بزرگتر باشد پیمانکاران قوی و بزرگ انتخاب می شوند و نظارت ما قویتر است و در طرح های کوچک شاید اشکالاتی در کیفیت داشته باشیم اما نظارت ها جدی است.
توجه به منظر راهی مورد توجه است
خادمی اعلام کرد: در برخی مسیرها که طبیعت زیبایی دارد نگاه ما توجه به منظر پروژه هاست که در مسیر شمال این وضعیت شرایط بهتری دارد که در این راستا باید ضوابط و دستورالعمل را مشخص کنیم که رونمایی از کتابهای منظر راه صورت گرفته که با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، ستادبازآفرینی شهری، شرکت توسعه زیرساختها ضوابط مشخص شده که این کار در راه شمال با یاری پیمانکار خارجی شروع شده تا از چشم اندازهای زیبای مسیر شمال استفاده گردد که این کار در مسیر هراز و الموت و مناطقی که ویژگی خاصی دارد هم استفاده می گردد.
منبع: خبرگزاری مهر